Folklor ekibi altın madalyayla döndü

Folklor ekibi altın madalyayla döndü
Karacabey Belediyesi’nin kardeş şehri Nedelino da düzenlenen ve üç gün süren 6. Uluslararası Halk Oyunları Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Karacabey HEM Folklor ekibi yurda altın madalyayla döndü.
Yarışmaya davet edilen Karacabey’in kafile başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren yaptı. Nedelino’ya 30’u aşkın ülkeden katılan folklor ekiplerinin gösterileri çoşkuyla izlenirken HEM’in Folklor Ekibi en fazla seyirciyi çeken grup oldu.
Heyecanlı ve çekişmeli gösterilerin sonunda yüzü gülen ve sevinç çığlıkları ile Nedelino’yu inleten Karacabey HEM Folklor Ekibi’ne altın madalyası ile birincilik belgesi Nedelino Belediye Başkanı Zdravko Dimitron tarafından takdim edildi.
Karacabey’in yarışmaya katılmasına teşekkür eden Nedelino Belediye Başkanı Zdravko Dimitron, kazanılan birincilik nedeniyle Meral Eren, Adem Kahyaoğlu ve Sultan Kankılıç’ı kutladı. Aynı gün Bulgaristan ulusal televizyon kanalı tarafından Karacabey Belediyesi Folklor Ekibi ve yöneticileri ile özel bir program gerçekleştirildi. Canlı yayında konuşan Başkan Yardımcısı Meral Eren, gördükleri sıcak ilgiye teşekkür ederek, “Kardeş şehrimiz Nedelino ile AB hibe fonları projeleri çerçevesinde kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliği içeren bir proje gerçekleştirdik. Kardeşliğimiz iki ilçe arasında sürekli geliştirilerek ilerleyecektir”diye konuştu.
Belediye Başkanı Ergün Koç, folklorcuların ilçeye gurur veren bir etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Uluslararası organizasyonda elde edilen bu büyük başarıda emeği geçenleri içtenlikle kutluyorum. Şimdi sırada yine uluslararası kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştirecek projelerimiz var” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.