Fiyatlar el yakacak

Fiyatlar el yakacak
Karacabey Ovası’nda yaşanan kuraklıktan özellikle çiftçiler olumsuz etkilenirken, susuzluğun etkisinin fiyatlara yansıyacağı açıklandı.
Artan sıcakların sebze ve meyve üretiminde de ciddi kayıplar yaratabileceğini, fiyatların ise buna parelel olarak değişim gösterebileceğini ifade eden Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, “Kışın yaşanan don olaylarının ardından, yazın başlarında gelen aşırı sıcaklar nedeniyle meyvelerde yanma oldu. Bu da olması gereken ürün miktarını olumsuz etkiledi. Artan sıcakların da etkisiyle değişen meyve ve sebze fiyatları, 15-20 gün sonra netlik kazanabilir. Nedeni ise; sıcakların etkisinin ürün miktarında ne gibi değişimlere yol açacağıdır.
Bu seneki sıcaklıklar dolayısıyla sebze için mevcut durumda etkilenme olmasını bekliyoruz. Meyve ise öncesinde gelen don olayı, arkasından aşırı sıcaklardan yanmayla çok azalmış durumda. Böyle giderse, bazı bölgeler susuzluktan dolayı sıkıntı yaşayabilir. Çiftçiler ise bu durumdan olumsuz da etkilense, bir şekilde üretimine devam etmek zorunda. Yapacak çok fazla bir şey yok. Devletten bu konuda yardım görmüyoruz. Devlet taban fiyatını belirlediği birkaç ürün dışında alım yapmıyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.