Fitre toplamada yetkili kurum THK

Fitre toplamada yetkili kurum THK
Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan fitrelerini toplamak için çalışmalarına başladı.
Fitre toplamaya yetkili tek kurum olan THK, vatandaşın konuya hassasiyet göstermesini istedi.
THK Karacabey Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tetik, yönetim kurulu adına tüm ilçe halkının Ramazan Ayı’nı kutlarken, huzurlu bir ay geçirmeleri temennisinde bulundu
Türk Hava Kurumu önemli bir görev üstlendiğini belirten Tetik, “Toplanan fitre ve zekatların yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne, yüzde 40’ı Türk Hava Kurumu’na, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Diyanete ve 3’ü de Çocuk Esirgeme Kurumu’na aktarılacaktır. Bu verilerden de anlaşılacağı gibi THK olarak biz kutsal bir görev üstlenmekteyiz. Bu kurumların hepsi sosyal yardımlaşma konularında insanlara yardım eden kurumlardır. Bu nedenle THK’na yapılan bağışlar muhakkak halkımıza yardım veya hizmet olarak geri dönmektedir. Vatandaşlarımızdan fitre ve zekatlarını bu bilinçle THK’na yapmalarını istiyoruz” dedi.
En önemlisi THK’nın toplayacağı fitrelerin % 50’lik kısmı Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne fon olarak aktarılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.