FETÖ’CÜ MÜ? PKK’LI MI? GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI MI?

Yıllardır sürdürülen insan kaçakçılığı ile ilgili ilginç organizasyonlardan sonuncusu Malatya Yeşilyurt’ta ortaya çıktı. Malatya Vali Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Vatandaşlık ve Nüfus İl Müdürü, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte toplam 10 şüpheli gözaltına alındı.

AKP’li Belediyeler, akıl tutulması yaşatan ilginç ilklerin yaratıcısı sanki.

Dünyada eşi benzeri görülmeyen sahtekarlıktaki yaratıcılığın sonuncusu Malatya Yeşilyurt Belediyesinde patlak verdi. İnsan kaçakçılığı ile ilgili daha önce, Balıkesir, Bursa, Burdur, Ordu, Bingöl, Elazığ, Van, Adıyaman ve Tokat’a bağlı 30’a yakın ilçede benzer düzenlemeler yapıldığı ortaya çıktı. Son organizasyonda ise Malatya Yeşilyurt Belediyesinin aynı senaryo ile “Çevre bilinci oluşturmak” için ikisi Meclis Üyesi, 45 kişiye “Yurt dışı gezisi” ayarladığı görüldü. AKP’li Belediyelerin düzenlediği yurt dışı gezileriyle buharlaşan kaçakların sayısının 500’ü geçtiği konuşulurken, kafalar iyice karıştı. Malatya Valiliğince “Gri Pasaport” çıkarılarak, tatile gönderilir gibi Almanya’ya gönderilen kaçaklarla ilgili Fetö’cü, PKK’li, ya da göçmen olabileceği kaygıları gündeme geldi.

Pes dedirten uygulama sonunda, yandaşlardan 2’si Türkiye’ye döndü ancak, 43’nün geri dönmeyi düşünmedikleri açıklandı. Malatya Vali Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Vatandaşlık ve Nüfus İl Müdürü, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte 10 kişi göz altına alındı. Haklarında açılan sözde soruşturma İçişleri Bakanlığınca sürdürülüyor. Ancak buzdağının arkası merak ediliyor. Öyle ya, Balıkesir’den, Bursa’dan, Burdur’dan, Bingöl’den, Tokat’tan, Elazığ’dan, Ordu’dan, Adıyaman’dan, Van’dan, aynı yöntemlerle yurt dışına gönderildikten sonra buharlaştığı söylenilenlerin gerçek sayısı ne kadar acaba?

Kim bunlar? Kaçtılar mı? Kaçırıldılar mı? Kaçtılarsa, ya da kaçırıldılarsa, ayrıntıların halka açıklanması gerekmiyor mu?

Valilerin ağzını bıçak açmıyor. Neden acaba? Ne dersiniz? Son turda buharlaşan 43 yandaşın çevre bilinci henüz oluşmamış olabilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.