Eskikaraağaç’ın ünü artıyor

Avrupa’nın 11. ve Türkiye’nin tek leylek köyü olan Uluabat Gölü kıyısındaki Karacabey Eskikaraağaç Mahallesi’nin doğa harikası güzellikleri fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştiriliyor.
Afrika üzerinden başlayan yolculuklarında İsrail ve Suudi Arabistan’ın ardından en son Türkiye’ye gelen leyleklerin ülkeyi terk etmeye hazırlandıkları şu günlerde 3 aydır misafir oldukları Eskikaraağaç’a ilgi arttı. Leylekleri hiç rahatsız etmeden yıllardır birlikte yaşayan vatandaşlar, leyleklerin köylerine huzur getirdiğini dile getirirken, gözetleme kulesinden bakarak leylekleri rahat şekilde gözleyip fotoğraflarını çeken turistler de, leyleklerin hayatını yakından inceleme imkanı buluyor.
Ağustos ayının ardından sıcak bölgelere göç etmeye hazırlanan leylek sürülerini izlemek için zamanının büyük bir bölümünü köyde geçiren fotoğraf sanatçısı Orhan Turhan, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladığı fotoğraf çekimlerine gün batımına kadar devam ediyor. Usta fotoğrafçı, çektiği birbirinden ilginç fotoğraflarla Eskikaraağaç’ın doğa harikası tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor.
Uluabat Gölü kıyısında bulunan ve eski bir Rum köyü olan Eskikaraağaç’ın tarihi yapısı, doğal güzelliği, sıcakkanlı insanlarıyla köye gelen turistleri kucakladığını belirten Turhan, “Şehrin kargaşa ve gürültüsünden kaçmak istiyorsanız bu güzellikleri kaçırmayın.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.