Esentepe’ye modern park

Karacabey Belediye’si Atatürk Kültür Parkı’ndan sonra ilçe merkezindeki çok sayıda yeşil alanda yeni düzenlemelere başladı.
Önceki gün Esentepe Mahallesi’nde Çamlık mevkiinde devam eden çalışmaları Başkan Yardımcısı Meral Eren ve Çekmişoğlu Ltd.Şti Genel Müdür Şükrü Çekmişoğlu ile yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ergün Koç, bu bölgenin güzel bir mesire yeri olacağını, ayrıca sosyal ve sportif etkinliklerin süreklilik kazanacağı bir çevre haline geleceğini söyledi.
Çamlıkta semt sahası, çocuk parkı, kafeterya ve yeşil alanlar önümüzdeki aylarda hizmete girecek.
Belediye Başkanı Ergün Koç, “Türkiye’de, geçen yıla kadar en fazla ağaç dikimi yapan ve yeşil alan sayısını sürekli artıran belediye biz olduk. İlçenin her köşesindeki parkların birbirini kıskanacağı güzellikleri sergilemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Koç, Esentepe Mahallesi’ndeki çamlık alanının da parka dönüştürerek atıl durumdan çıkarılacağını sözlerine ekledi.
Karacabey’in güneyinde Atatürk Kültür Parkı ve kuzeyinde Çamlık Mevkii ile vatandaşların sosyal aktivitelerini rahatça gerçekleştirebilecekleri yeşil alanlara kavuşacağını kaydeden Başkan Koç, “Yeni Mahalle çevresini de aynı ölçüde güzelleştirilmeye başladık. Alt yapısıyla ve yeşil alanlarıyla Yeni Mahalle şehrin üçüncü mesire alanı olacaktır. İlçenin değişik bölgelerindeki parklarımızda dinlenmek ve gezmek insanlarımıza verdiğimiz değerin bir ifadesi kabul edilecektir.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.