Ergün Koç değişmez!

AKP’li Belediye’deki keyfi uygulamalar toplumsal barışı tehdit ediyor. Beş değil, on değil, dudak uçuklatan uygulamalar sınır ötesine taştı.
En ilginç olanı da, utanç veren bu görüntüler karşısında AKP’nin kayıtsız kalması.
AKP kayıtsız kaldıkça, Belediye Başkanı Ergün Koç daha da cesaretleniyor. Güç zehirlenmesinden başı dönüyor olacak ki, gözü hiçbir şey görmüyor. Veriyor, veriştiriyor. Belediye meclis üyelerine hakaret ediyor, aşağılıyor. Yetmiyor, “Size kim olduğumu göstereceğim” tehditleri savurarak ayar çekmeye çalışıyor.
Alışkanlıktan mıdır? AKP’li Belediye Başkanı Ergün Koç bunları hep yapıyor.
Anlayacağınız, kural tanımıyor. Yasaymış, yönetmelikmiş Koç’a vız geliyor.
Koç, 5 yıl, 10 ay değil, 10 yıl 20 ay hapis cezası alsa bunları hep yapacakmış gibi görüntü sergiliyor.
Belediye Meclisi’nin yaptığı toplantılarda yaşananlar ister istemez böyle düşündürüyor.
“Olağanüstü toplantı yapma” diye onlarca kez uyarılan Ergün Koç yine bildiğini okuyor ve meclis üyelerine sık, sık acil oturum çağrısı yapıyor.
Meclisten ne zaman şaibeli bir karar çıkarılması gündeme gelse, her ayın başında yapılan normal oturumlar nedense çuvala giriyor.
Olağandan çok, olağanüstü oturum yapılması dikkatleri çekse de Koç’ta hiç değişiklik olmuyor.
Meclis üyelerinin çoğunluğu Belediye Başkanı’na güven duymadığı için her istenilen tabiİ ki gerçekleşmiyor.
Burada, AK Partili iki Meclis üyesi Orhan Güzel ile Fahrettin Nerse’nin hakkını verelim:
İkisi de bireysel nemalanma yaratacak şaibeli kararlar karşısında dürüstçe direnerek adam gibi dimdik duruyor.
Yeni TOKİ evleri için arsa alınmasında meclisten kendisine yetki verilmesini isteyen Ergün Koç’a bir kez daha ağzının payını veriyor.
Perşembe günü saat 12.00’de olağanüstü toplanan meclis oturumundan söz ediyorum: Tek gündemli oturumda neler oldu dersiniz?
“Ergün Koç’tan sürpriz beklenmez, her zamanki gibi antin-kuntin bir karar çıkartmak istemiştir” diye düşünebilirsiniz!
Yine de anlatalım: AKP’li Başkan’ın isteği üzerine apar topar bir araya gelen meclis üyelerinin çoğunluğu, söz konusu öneriyi Koç’a güvenmemeleri nedeniyle “Red” oylarıyla geri çevrince ortalık karıştı.
Koç, sinirlendikçe sinirlendi. Kendisi gibi seçilmiş meclis üyelerine hakaret ederek aşağıladı. Yetmedi, tehdit etti. Yetmedi, yetki istemine oy vermeyen meclis üyelerinin dışarı atılmasını istedi!
Tam da bu sırada devreye Güzel ile Nerse girdi. Güzel ile Nerse, Koç’a aynı kalınlıktaki ses tonuyla yanıt vererek meclisin prestijini kurtardı. Helal olsun Nerse, helal olsun Güzel.
Şaban, AKP’ye hayırlı olsun!
Belediye Başkanı Ergün Koç’un kankası, yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban Önen AKP’ye geçecekmiş.
Doğruysa helal olsun. “At binenin kılıç kuşananın” demiş atalarımız.
İyi güzel de burada ister istemez şu sorular geliveriyor aklımıza.
Şaban daha önce AKP’de değil miydi? Belediyenin Meclis sayısındaki en kritik dönemde AKP’den istifa ederek ANAP’a geçmedi mi?
Sözde Anap’lı ancak, DYP ile işbirliği yaparak yıllarca Ergün Koç’u desteklemedi mi? Belediye’de Ergün Koç’la kafa kafaya verirken, yargıya yakalanmalarına neden olan yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı?
Belediye’deki görevlerini kötüye kullandıkları için Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ergün Koç’a 5 yıl 10 ay, Şaban Önen’e 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmedi mi? Yargı önünde hesap verirken aynı kader paylaşılmadı mı? AKP, her türlü yolsuzlukları aklama partisi mi oldu?
Öyleyse AKP, Ergün Koç’u, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na neden gönderdi?
Anlaşılan Önen içeriye, Koç dışarıya.
Demek ki, AKP huzur istemiyor. Ne diyelim, Koç’un kankası Şaban AKP’ye hayırlı olsun!
NOT: Yukarıda okuduğunuz “Ergün Koç değişmez” başlıklı yazı 09 Temmuz 2012 tarihli Meltem’de yayınlandı. Psikolojik baskı kurabilmek için kalemimi oynattığımda soluğu adliyede alan Ergün Koç, mahkemelerden yorgun düşmüş olacak ki, (10’un üzerindeki mahkemenin tümü lehime sonuçlandı) nedense bu kez sessiz kaldı.
Ancak bu kez de kankası Şaban ve yaklaşık 15 yıldır kullandığı tetikçisi devreye girdi. Aynı yazı içinde, “Şaban AKP’ye hayırlı olsun” ara başlığı altında kaleme aldığım bir değerlendirmemde, “Belediye Başkanı Ergün Koç’un kankası. Yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban AKP’ye geçecekmiş. Belediye’de Ergün Koç’la kafa kafaya vererek yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı? Belediyedeki görevlerini kötüye kullandıkları için Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından; Ergün Koç 5 yıl 10 ay, Şaban Önen 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmadı mı?” diyerek okuyucuların öğrenme hakkını kullandırdım.
Yorum bile yapmadım. Abartmadım, hakaret etmedim. Noktasından, virgülüne değin gerçekleri yansıttım. Gel gör ki, Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi hangi akla hizmet ettiyse, yanlış bir tutum sergileyerek olmayan hakareti varmış gibi gösterdi. Savunma hakkımı bile kullandırmadan 4 bin 50 TL. ceza kararı verdi.
Mahkeme çuvalladı ya, rüzgâra göre yelken açan sözde gazeteciler sonucu beklemeden boncuk bulmuş çocuklar gibi sevindi. Uçuşa geçtiler. Yalan yazdığımı ve doğru haber yapmadığımı manşetlerden duyurdular. Cezalandırıldığımı ballandıra, ballandıra anlattılar.
Son gülen iyi güler diyerek susmayı yeğledim ve temyiz hakkımı kullanarak Yargıtay’a başvurdum. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin yanlış kararını lehime bozdu.
Yargıtay’ın bozma kararına uymak durumunda kalan Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi dosyayı kapatırken şimdi bakın neler dedi: “Haberde kullanılan ifadeler olgusal bir temele sahiptir. Değer yargısı niteliğindedir. Haberin yayınlanmasında kamu yararı bulunmaktadır. Haber okuyucunun ilgisini çekmek için çarpıcı bir dille kaleme alınmıştır. Gazeteci bir dereceye kadar abartma hakkına sahiptir. Haberin içeriği, söylendiği yer ve zamana göre şeref ve saygınlığı rencide edici değildir ve eleştiri niteliğindedir. Suç unsuru oluşmaması nedeniyle CMK’nın 223/2-a. Maddesi gereğince sanığın beraatine karar verilmiştir.”
Gel de gülme..
09 Temmuz 2012’de söylediğim sözleri bir kez daha yineliyorum: Belediye Başkanı Ergün Koç’un Kankası. Yüksek ihtisaslı politika uzmanı(!) Şaban, AKP’ye geçecekmiş. Belediyede Ergün Koç’la kafa kafaya vererek yolsuzluklara birlikte imza atmadı mı? Belediyedeki görevlerini kötüye kullandıkları için Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından; Ergün Koç 5 yıl 10 ay, Şaban Önen 3 yıl 9 ay hapis cezası almadı mı?
N’olcak şimdi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.