“Engellenmesin diye gizledik”

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, düzenlediği basın toplan-tısıyla TOKİ konutlar, piknik alanı ve asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Koç, yaz döneminde yatırımların devam edeceğini belirterek, özellikle doğalgaz çalışması sonrası bozulan yolların hızla onarılacağını vurguladı. TOKİ konutlarıyla Karacabey’de kentsel dönüşümün başlayacağını belirten Koç, “Belediye’nin para sorunu yok, aksine zaman problemi var. Kimseye üvey evlat muamelesi yapmıyoruz. Hizmet için buradayız. Önümüze çeşitli engeller çıkarılsa da bunları teker teker aştık. Belediyeler para depolama kurumu değil, hizmet kurumudur” diye konuştu.
Koç, doğalgaz çalışmaları nedeniyle cadde ve sokaklarda olumsuz şartların oluştuğunu belirtti. 23 Nisan’dan sonra asfaltlama çalışmalarının başlayacağını dile getiren, Koç, “Perşembe gününden itibaren yol asfaltlama ve onarım çalışmaları başlıyor. Öncelikle, Gazi, Emirsultan ve Sırabedemler Mahalleleri’ne ağırlık vereceğiz. Sanayi Sitesi içindeki yollar ve Atatürk Kültür Parkı, oto park alanı ıslah edilerek asfaltlanacak. Ekiplerimiz gerekirse 24 saat çalışarak Eylül ayı sonuna kadar bütün sokak ve caddeleri asfaltlayacak” dedi.
Koç, Ulucami’den stadyuma kadar olan bölümde yağmur suları için kanalizasyon sisteminin yenileneceğini belirterek, elektrik hatlarının da bu bölgede yer altına alınacağını sözlerine ekledi.

TOKİ konutları geliyor
Koç, TOKİ ile yapılan görüşmelerin engellenmemesi için şimdiye kadar gizlendiğini ifade ederek, modern bir kentleşme projesinin başlayacağını müjdeledi. Koç, Hamidiye Mahallesi Şirinevler yakınına yapılacak ilk etap konutlar için topun TOKİ’de olduğunu söyleyen Koç, “Birinci etapta 72 adet 1+1 odalı 62 metrekare konutun civardaki sakinler için kentsel dönüşüm projesinde kullanılacak. İkinci etapta ise 476 adet 2+1 odalı 75 metrekare ve 112 adet 3+1 oda 112 metrekare konut yapılacak. Toplamda 600 adet konutun 476 adeti ilk etapta yapılması düşünülüyor. 15 yıl yani 180 aylık bir dönemde konutların geri ödemesi gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Orman İşletmeleri’nin kararsızlığı sürüyor
Yeniköy’deki piknik alanının Orman İdaresinden kiralanması, piknik alanının ücretsiz olarak halka açılması ve yeni eğlence alanlarıyla Yeniköy ve Malkara’nın modern bir kent görünümüne kavuşturulması için çaba gösterdiklerini belirten Koç, “Orman İşletmesi’nin yaptığı ihalelere katılarak, Yeniköy’deki piknik alanını Karacabey halkına kazandırmayı düşünüyorduk. Ne yazık ki bu ihaleye ilkönce alınmak istemedik, sonra ihaleyi kazandığımız halde iptal ettiler. İkinci ihale ise başlamadan bitti. Yeniköy’deki bu piknik alanının üzerinden dahi siyaset yapıldığını gördük. Hedefimiz Yeniköy’ü yaz aylarında denize girilen bir tatil beldesi olmaktan çıkarmak. Yeniköy’ü 360 gün yaşanacak eğlence merkezi haline getirmek istiyoruz. Emekli cenneti olmaya aday bu tatil yöremizi öne çıkarmak ve pazarlamasını yapmak istiyoruz. Ama önümüze sürekli engeller çıkartılıyor” diye konuştu.
Koç, ardından Sanayi Sitesi’nde başlayan asfaltlama çalışmalarını yerinde incelemek üzere buraya geçti. Burada bir süre sanayi sitesi esnafıyla sohbet eden Koç, önceliği Yeni Mahalle ve şehir içinde asfaltlanmayan yollara verdikleri için sanayi sitesi’ne geç gelindiğini belirtti. Asfaltlama çalışmasının başlamasıyla çamur ve tozdan kurtulacaklarını dile getiren esnaflar ise Koç’a teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.