En çok ambalaj atığını S. ŞAHİN İ.Ö.O. topladı

Karacabey Belediyesi’nin geri dönüşüm projesini gerçekleştiren Ş.Çekmişoğlu Atık Geri Kazanım Ltd.Şti.’nin düzenlediği okullar arası ambalaj atığı toplama yarışmasında ipi göğüsleyen taraf Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu oldu.
Kişi başına düşen atık toplama miktarıyla birinciliği elde eden okula dün törenle Ş.Çekmişoğlu Ltd.Şti. tarafından bir adet bilgisayar armağan edildi. Karacabey’in ilçe merkezindeki ilköğretim okulları arasındaki ilk kampanyayı 15 Şubat-18 Nisan 2008 tarihleri arasında düzenleyen Ş.Çekmişoğlu Ltd.Şti., 10 ilköğretim okulu arasında en fazla ambalaj atığı toplayan okulun Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu olduğunu açıkladı.
Kampanyada Cumhuriyet İlköğretim Okulu ikinci, Ömer Matlı İlköğretim Okulu üçüncü sırada yer aldı. Firmanın Genel Müdürü Şükrü Çekmişoğlu, öğrencilerin kampanyaya gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, ikinci kampanyanın 21 Nisan 2008’den başlayarak, dönem sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
Öğrenci başına 0,580 gram ambalaj atığı toplamayı başaran Şehit Serkan Şahinİlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Ergün Koç, Başkan Yardımcısı Meral Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Ş.Çekmişoğlu Ltd.Şti. Genel Müdürü Şükrü Çekmişoğlu, Çevre Mühendisi Ahu Olgun, Proje Koordinatörü Ayça Yavuz, Okul Müdürü Osman Genç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Osman Genç’e bir adet bilgisayarın teslim edilmesinden sonra öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Ergün Koç, çevrenin korunmasına ve temiz tutulmasına gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ederek, “Biz, belediye olarak yeşil, yaşanabilir, sağlıklı bir Karacabey ortaya çıkardık. Bu ilçenin geleceğini koruyacak ve daha güzel bir ilçe için çaba harcayacak olanlar da sizlersiniz. Eğitime ve çocuklarımıza her konuda en fazla desteği sağlayan bir belediye olarak, sizlerin duyarlı davranışlarınız ile geleceğe güvenle bakıyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.