Emekli Öğretmenden Atatürk eleştirisi

*Öğretmenler Günü nedeniyle konuşan Emin Dingin’in Atatürk’ü yok sayması büyük tepki çekti.

Karacabey’de 24 Kasım Öğretmenler Günü’ndeki konuşmasında, Atatürk’ü yok sayan Milli eğitim Müdürü’ne öğretmenler tepki gösterdi.
Öğretmenler Günü etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in Atatürk’ten hiç söz etmemesi, solonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu. Dingin’in, uzunca sayılabilecek konuşmasında Atatürk’e tek satırla da olsa yer vermemesi eleştirileri de beraberinde getirdi.
Emekli öğretmenlere “Hizmet Belgesi” verilmesi sırasında söz alan Ahmet Reşat Karaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’i unutkanlıkla nitelendirerek kalbura çevirdi.
Dingin’in içi boş konuşmasını içine sindiremeyen Karaoğlu, “Milli Eğitim Müdürümüzün, Öğretmenler Günü ile ilgili konuşmasında Başöğretmenimiz Atatürk’ümüzün adından hiç söz etmemesine doğrusunu söylemek gerekirse hiç bir anlam veremedim.
Dingin’in konuşması sırasında kullandığı, “Biz, dindar, ahlaklı, uygar, vatan, millet, sevgi dolu bir nesil istiyoruz” sözlerinin eksik kaldığı ve Atatürk’ün unutulmuş olabileceği düşüncesiyle söz istedim. Bu hatırlatmayı yaparken, “Biz, Atatürk yolunda yürüyen bir nesil istiyoruz” demesinin çok daha yerinde olacağını düşündüm. Atatürkçü, çağdaş, demokratik, insan sevgisiyle yeşeren bir nesil yetiştirilmesi daha doğru ve daha güzel olmaz mı? dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.