Eğitimin yarım kalmasın!

Açık ilköğretim ve lise öğrencilerinin dikkatine:
Karacabey Halk Eğitim Merkezi, Açık İlköğretim, Açık Öğretim Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile ilgili 2009 -2010 öğretim yılı için yapılan değişiklikler ve çalışma takvimini açıkladı.
       Açık İlköğretim Okulu’nu bir yılda bitirme olanağı getiren yeni sistemle ilgili şu bilgilere yer verildi; Açık İlköğretim Okulları öğretim süresi 3 yıldan, 3 döneme ayrılmıştır. Her dönemde öğrenciler, ilköğretim okulunun bir sınıfının (6.7.8.sınıf) derslerinden sorumludur. Her dönemde isterlerse bir üst sınıfın derslerinden en fazla 4 ders seçebilirler. Dönem sonu sınavında başarılı olanlar bir üst sınıfa geçerler. Borçlu geçme yoktur. Not yükseltme sınavı yoktur. Dönem sonu sınavında 2 dersten kalanlar,(Türkçe Dersi hariç) not ortalaması 50 (elli) olanlar doğrudan sınıf geçerler. Her dönem bir birinden bağımsız sınıf gibidir. Her dönemin sonunda kayıt yenilemek zorunludur. Her dönemin başında yeni kayıt yapılabilir. (Önceden yılda bir kez kayıt yapılıp, kayıtlı olduğu sınıf için iki kez sınava girilirdi)” Tasdiknameli öğrencilerin daha ayrıntılı bilgi için en yakın Halk Eğitimi Merkezine yada 444 8 383 telefondan çağrı bilgi merkezinden bilgi alabilecekleri kaydedildi.
       Mesleki Açık Öğretim Okulları’nda okumak isteyenler için ;
1)Mesleki Açık Öğretim Lisesi KREDİLİ sistemdir. (100 kredi ortak ve seçmeli ders + 140 kredi alan =Toplam 240 kredi )
2)Okulları ; Endüstri Meslek,Kız Meslek,Ticaret Meslek ve İmam Hatip Liseleridir.
3)Dersleri ; Alan, Ortak dersler Seçmeli olarak 3 Çeşittir
4)ALAN dersleri mutlaka okul ortamında alınır. Buna YÜZ YÜZE eğitim denir. ders saati Zamanı Okulların durumuna göre değişir. YÜZ YÜZE eğitim her meslek lisesinde verilmeyebilinir.
5)9.Sınıf ortak sınıf olduğu için 9.sınıfı okumuş tasdiknameli öğrenciler istedikleri Açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.
6)Meslek Lisesi 2.sınıfını okumuş not almış öğrenciler DÜZ LİSEYE geçiş yapamazlar. meslek lisesinden herhangi birine gidebilirler.
7)YÜZ YÜZE eğitim bir bütündür ve yıllıktır. İkinci dönemde yapılan yeni kayıtlar YÜZ YÜZE eğitim almak zorunda olanları kapsamaz. Yani YÜZ YÜZE eğitim almak zorunda olanlar 2. dönemde kayıt yaptıramazlar.
8)Yeni sistemde yılda 60 kredi alarak iki buçuk yılda mezun olma hakkı veriyor.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (Düz Lise)
Açık Lise ; Ders geçme sistemine dayalı KREDİLİ sistemli okuldur. KREDİ : Bir dersin örgün eğitim deki haftalık ders saatidir.
Örnek : Matematik dersi hafta da 4 saat olduğu için KREDİSİ (4) Dinkültürü haftada bir saat olduğu için KREDİSİ (1) dir.
Açık Öğretim Liselerinde yaş sınırlaması yoktur. Sadece İlköğretim Okulu mezuniyet yaşının geçmiş olmalıdır.
Kredili sistemin özelliği ; örgün eğitim liselerinde okuması gereken dersler 3 guruba ayrılmıştır. Bu guruplar ; ORTAK (Zorunlu ) ALAN ve SEÇMELİ derslerdir. Ortak (Zorunlu) dersleri Tüm Öğrencilerin okuması gereken derslerdir.Alan Dersleri ; Okulların bölümlerine göre seçilmiş derslerdir.Seçmeli Dersler ; Öğrencinin ilgi ve isteğine göre alabileceği derslerdir.Ortak (Zorunlu ) ve Alan derslerinden en az üç kez sınava girenler , o dersi geçemezlerse MUAF durumuna düşer.(Muaf; sınav zorunluluğun kalkmasıdır ) Seçmeli derslerden ders alır sınava girer kredisini tamamlar .Açık Öğretim Lisesi Mezuniyeti için 192 kredi toplanmalıdır. • Yılda 3 kez sınava girerek kredi toplanır. Her dönem bir birinden bağımsızdır. Her dönemin başında süresi içerisin de bankaya ……TL yatırılır ,
Dekont her hangi bir Halk Eğitime verilerek sisteme girilir. O Sınav döneminde okumak istediği ders İnternet ortamından seçilir.
(Yeni kayıt olurken size Öğrenci numarası ve Şifre verilir. Bu numara ve şifreyi kullanacaksınız. ) Bir dönemde en fazla 30 kredilik ders seçebilir. Yeni sistemde yılda 90 kredi alarak iki buçuk yılda mezun olma hakkı veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.