Eğitim-Sen’den Star Tv’ye kınama

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, Star Televizyonu’nun sendika hakkında yaptığı haberi kınadı.
Tunç, 27.06.200 tarihli Star Tv ana haber bülteninde yayınlanan Eğitimsen ile ilgili habere ilişkin kınama yazısı gönderi. Star TV ana haber bültenini sunan Uğur Dündar’a gönderdiği kınama yazında şu görüşlere yer veren Tunç: “Sayın Uğur Dündar, Star Televizyonu’nun sunuculuğunu yaptığınız 27.06.2008 tarihli ana haber bülteninde, Van Emniyet Müdürlüğün’ce Eğitim Sen şubesine düzenlenen baskın ile ilgili haber yer almıştır. Haberde baskında göz altına alınan 18 kişi yasa dışı insanlar olarak yansıtılmış, Eğitim Sen de yasa dışı insanlara ev sahipliği yapıyor imajı yaratılmıştır. Haberin içeriği gerçekleri yansıtmadığı gibi veriliş tarzı da başından sonuna kadar sendika şubelerimizi karalamaya yönelik olmuştur.
Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki, şubemizde göz altına alınan 18 kişi, sunduğunuz gibi yasa dışı insanlar olmayıp Van Yüzüncü Yıl Öğrenci Derneği üyesi üniversite öğrencileridir. Eğitim Sen Van şubesinin bulunduğu binada aynı zamanda Van Yüzüncü Yıl öğrencilerince kurulan Öğrenci Derneği’nin de bürosu bulunmaktadır. Derneğin bürosu küçük olduğu için, öğrenciler zaman zaman toplantılarını yapmak üzere şubemizin toplantı salonunu kullanmayı talep etmiş, şube yöneticilerimiz de bu talebe olumlu yanıt vermekte bir sakınca görmemişlerdir.
Akademik demokratik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla örgütlenmeye çalışan üniversite öğrencilerinin şubemizde bulunmaları da sunulduğu gibi olağanüstü bir durum olmayıp, aksine son derece normal bir şeydir. Eğitim Sen olarak eğitime bir bütün olarak yaklaşmaktayız. Bu nedenle sendikamızın kapıları eğitim ve bilim emekçilerine olduğu kadar öğrencilere ve velilere de açıktır. Bu bağlamda üniversite öğrencilerinin şubemize gelmeleri yukarıda da belirttiğimiz gibi son derece anlaşılır bir durumdur.
Böylesine doğal ve anlaşılır bir durumdan, yasadışı örgüt elemanı haberi çıkarmak, olsa olsa planlı bir karalama, yalnızlaştırma ve yıldırma operasyonunun parçası olabilir. Nitekim savcılığın hazırlık soruşturmasını gizlilik içinde yürütmesi gerekirken, olay günü olay saatinde basın ve yayın kuruluşlarının olay yerine gelmeleri ve adeta canlı yayın yapmaları düşündürücüdür. Aynı şekilde Eğitim Sen üyelerinden göz altına alınan olmadığı halde, Star tv haberinde sürekli Eğitim Sen isminin geçmiş olması da planlı karalama kampanyası kanaatimizi güçlendirmektedir.
Star TV ana haber bülteninde sergilenen bu tavrın, habercilik ilkelerine olduğu kadar en temel dürüstlük ve etik ilkelerine de uymadığı açıktır. Böylesi bir çarpıtmanın, Türkiye’de araştırmacı televizyon haberciliğinin geliştirilmesinde önemli bir pay sahibi olan sizin sunduğunuz haber bülteninde gerçekleşmiş olması, ayrıca üzüntü vericidir. Eğitim Sen üyeleri olarak Star Tv’nin yaklaşımını ve söz konusu haberi kınıyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.