Doğruoğlu; “Nerede Kalmıştık

Karacabey’de, AS Doruk Mühendislik olarak doğalgaz, kalorifer tesisat projeleri, kombi satışı, ısıtma ve soğutma sektöründe yaklaşık 15 yıldır hizmet veren firma sahibi Makine Mühendisi ve eski Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, 2019 yılından bugüne kadar ülkemizde yaşanan ve yaşanmaya devam eden ekonomik ve sağlık alanlarındaki krizlerin, Bursa ve Karacabey’deki iş hayatını nasıl olumsuz etkilediğini değerlendirerek, bu süreçte firmasının, daha önce eğitimlerini alıp hayata geçiremedikleri asansör bakımı, kontrolü, revizyonu ve montajıyla ilgili yeni iş kollarına ağırlık verdiklerini, Bursa’ da hayata geçirdiklerini, 3 yıldır da Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde hizmet verdiklerini, 2022 yılından itibaren de Karacabey’de hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Hüsnü Doğruoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; “Üretim ve ticarette Covid-19 salgınından önce başlayan ekonomik sıkıntılar, pandemiyle birlikte kontrol edilemez duruma geldi. Endüstri, inşaat ve tarım sektörlerindeki girdi ve üretim maliyetlerinin artması, arz talep dengesinin bozulmasına, dövize bağlı hammaddelerde, enerji ve akaryakıttaki fiyat artışlarının öngörülerin üstüne çıkması piyasanın olumsuz etkilenmesine, dövizin değer kazanıp, TL’nin değer kaybetmesine neden olmuştur.

Küçük esnaflarımızın kapasitelerini düşürerek sınırlı müşteri kabulleri ve gıda sektöründe hizmet veren esnaflarımızın ise müşteri kabul edemeyip, paket servis hizmeti vermeye başlaması yaşanan maddi sıkıntıları daha da (Pandemi döneminde Devlet’ten gerekli desteklerin alınamaması) arttırmıştır. Girdi ve gider maliyetlerinin artması, ürün fiyat ve satışlarının düşük olması, plansız ve programsız kısıtlamalar, kapanmalar küçük esnaflarımızı bitirme veya iş yerlerini kapatma noktasına getirmiştir. Bir kısım esnafımızda iş yerlerini kapatmak ve çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmışlardır.

2018 yılının Haziran ayında yapılan baskın Genel Seçimler, ekonomik sıkıntıları ve piyasa belirsizliklerini arttırdı. Bir yıl geçmeden 2019 yılının Mart ayında da Yerel Seçimlerin yapılmasıyla piyasada, ticarette, sanayide ve tarımdaki ekonomik sıkıntılarımız bir kat daha arttı. 2019 yıllında dünya da ortaya çıkan Covid-19 salgınının, 2020 yılının Mart ayında ülkemizde de ortaya çıkması ve kısa sürede yayılmasıyla, ölümlerin ve vaka sayılarının her geçen gün artması, uygulanan kısıtlamalar ve yasaklar ekonomimizi bu günlere getirdi.

Yaklaşık 3 yıllık bu sürede, değişime ayak uydurarak, 2017 yılında TMMOB Makine Mühendisleri Odasından aldığımız asansör eğitimleriyle ve sektördeki yenilik ve gelişmeleri de takip ederek, fuarlara katıldık ve 2018 yılında Bursa’da ABİS asansör firmamızı kurduk. Bursa merkez ilçelerinde (Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım) faaliyet göstermeye ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yılda, 2022 yılından itibaren As Doruk Mühendislik güvencesi ve tecrübesiyle ilçemiz Karacabey’de ABİS ASANSÖR olarak hizmet vermeye başlayacağız”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.