Doğla Köyü Muhtarına şok suçlama

Karacabey Doğla Köyü’nde kahvecilikle uğraşan Halil Erman, Muhtar Şerafettin German’ın usulsüzlük yaptığını iddia ederek şikayetçi oldu. 
            Çevre ve Orman Bakanlığı’nın destekleme kapsamı içinde Doğla’da bin dönüm fıstık çamı ekildiğini belirten Halil Erman, Köy Muhtarı Şerafettin German’ın geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında proje için 150 kişiden 10’ar TL ve ardından da 40 kişiden 100’er TL topladığını, ancak bu paraların ne olduğunun belli olmadığını söyledi.
            Doğla Köylüleri adına şikayetçi olduğunu dile getiren Halil Erman, Muhtar German’ın paraları usulsüz ve hiçbir gerekçe göstermeden topladığını ileri sürdü. Projenin Orman Bakanlığı tarafından yapıldığını öğrendiklerini kaydeden Halil Erman, toplanan paraların ise ne olduğunu Şerafettin German’ın açıklaması gerektiğini dile getirdi.
            Halil Erman, “Köy halkı tarafından ekilen bu çamların dikim ve yetiştirilmesi için devletin ekicileri desteklediğini öğrendik. Yaptığımız araştırmalarda Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü Ekim İşletme Şefi Esengül Yıldız tarafından bu desteklemelerin Köy Muhtarlığı’na ödendiğini öğrendik. Usulsüz olarak toplanan bu paralar için köy muhtarı hakkında soruşturma yapılmasını istiyoruz” dedi.
            Doğla Köyü Muhtarı Şerafettin German’ın köy için gelen parke taşlarını plan proje kapsamında hizmet için kullanmadığını da ileri süren Halil Erman, bunların para karşılığı başkalarına verildiğini iddia etti.
            Muhtar German’ın adaletli bir yönetim göstermediğinden yakınan Halil Erman, tehdit edildiğini ve kendisine gereksiz cezalar kesildiğini söyledi. Kahvehane işlettiği için, halkın tozdan etkilenmemesi adına yerlerin sürekli ıslatıldığını anlatan Halil Erman, bu nedenle kendisine 75 TL ceza kesildiğini kaydetti. Erman, toplum yararına yaptığı bu davranıştan ötürü ceza kesilmesine bir anlam vermediğini belirterek, aynı şekilde evinin bahçesini sulayan başka birine ise herhangi bir ceza uygulanmadığına dikkat çekti.
            Halil Erman, Muhtarın usulsüz uygulamalarını eleştirdiği için cezalandırıldığını ileri sürdü.
            Şikayet dilekçesini Kaymakamlığa verdiklerini belirten Halil Erman, konunun araştırıldığını kaydetti.
            Muhtar Şerafettin German’ın usulsüz ve köy çıkarlarını düşünmeden hareket ettiğini ifade eden Halil Erman, konunun bir an önce aydınlığa kavuşmasını beklediklerini kaydetti.
İddialar yalan!
            Doğla Köyü Muhtarı Şerafettin German ise, kendisi hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
            Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü dile getiren Muhtar German, çok fazla açıklama yapmak istemediğini, gerekli belgeleri İlçe Tarım Müdürlüğü’ne verdiğini ve iddiaların kendisini karalamaya yönelik olduğunu ileri sürdü.
            Soruşturmanın netleşmesinin ardından, iddiaları ortaya atanlara dava açacağını belirten German, kendisinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.