Doğalgazdan ucuzu yok!

Doğalgazdan ucuzu yok!
100 metrekarelik bir evde doğalgaz kullanarak, kömürden yüzde 51.46, LPG’den ise yüzde 69.63 daha az ödeyerek ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Ekonomik, konforlu ve temiz yakıt doğalgazı tercih edenler hem ısınmada, hem mutfakta, hem banyoda hala 2006 fiyatları üzerinden doğalgaz faturalarını ödüyorlar.
En ekonomik, konforlu ve çevreci yakıt doğalgaz diğer yakıtlara oranla yarı yarıyayı geçen farkla hem kente hem ceplere nefes aldırıyor.
Isınma, sıcak su ve mutfakta doğalgaz kullanan 100 m2’lik bir konut sahibinin yıllık ortalama doğalgaz gideri, ısınma için kömür, sıcak su ve mutfak için LPG kullanan aynı büyüklükteki konut sahibinin yıllık kömür giderinden yüzde 51.46 ve LPG giderlerinden yüzde 69,63 daha düşük oluyor.
Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (DOSİDER) verilerine göre 100 metrekarelik bir alana sahip sobalı konutta ısınma ihtiyacında kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde de tüp kullanılırsa yıllık 1,712 YTL harcanıyor. Tüm ısınma, sıcak su ve mutfak ihtiyaçlarında LPG kullanılması halinde ise yıllık maliyet 2,736 YTL oluyor. Bu maliyet doğalgaz kullanılması halinde kömüre oranla yüzde 51.46 düşerek 830,97 YTL’ye geriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.