DEVA Partisi’nde alternatif aday Erman Kızılyel!

Yeni kurulan partilerde sancılar yaşanması doğaldır.

Birbirini tanımayan, demokratik sivil toplum örgütlerinde staj yapmamış, siyasetin kıyısından geçmemiş kişilerin oluşturduğu yapıda hır-gür çıkabilir.

‘Sakin güç’ Ali Babacan’ın tutumunun aksine DEVA Partisi Bursa örgütlenmesinde de benzer durumlar yaşandı, yaşanmaya devam ediyor.
 **** 
Düşünün Bursa’nın 9 kurucusundan sadece ikisi Serkan Özgöz ile Mümtaz Öztürk kaldı. (Kurucular: Burak Yalım, Serkan Özgöz, Av. Burak Bilgin, Av. Serdar Gören, Canan Cihan, Mümtaz Öztürk, Yağmur Koç, Hamza Türk ile Şahan İdikurt).

Yani 7 kurucu bir şekilde elendi.

Çalışkan, üretken başkan Serkan Özgöz haklı-haksız eleştirilere uğradı.

Kendisine yöneltilen en büyük eleştiri, “Partiyi CEO gibi yönetmek istemesi” şeklindeydi.

Demokratik sabır veya demokratik hoşgörü azlığı diye nitelendirilebilir.

**** 
Gelelim esas konumuza, DEVA Partisi’nde Serkan Özgöz artık seçeneksiz değil…

Partinin kuruluşundan bu yana içinde olan Erman Kızılyel, ilk kongrede başkan adayı olmayı hedefliyor.

Kendisiyle buluştuk, ne yapmak istediğini anlamaya çalıştım.

Plaza siyaseti yapmayacağım” diye söze başladı ve şöyle devam etti:

Halk odaklı siyaset yapacağım. Koltuğu korumak için siyaset yapmayacağım. Sürekli sahaya ineceğim. İl binasında oturmak yasak.”

 **** 
İl Başkanı Serkan Özgöz’e yönelik de eleştirileri var Erman Kızılyel’in:

Başkanımız kendi yönetimine karşı bile adil olmadı. İl Başkanı ‘Benden habersiz kimse ilçelere gitmeyecek’ dedi. Bu yanlıştı. Üye sayımız bir türlü istenilen seviyeye gelmedi. 600’dü, 731’e çıktı. Ankara’da il başkanları toplantısında illerin üye sayıları söylenirken, Bursa’nın bu durumu dikkat çekti. Biz 90 gün içinde bin üye yapacağızPartiden sadece kurucular elenmedi, İl Yönetim Kurulu üye sayısı bile 75 kişiden 53’e düştü.”


 **** 
DEVA Partisi il başkan adayı Erman Kızılyel, seçildiği takdirde milletvekili adayı olmayacağının da altını çizerek, “Kongremizdemokrasi şöleni olacak. Adaylığımı İl Başkanı Serkan Özgöz, Bölge Koordinatörümüz Merve Mollamehmetoğlu Keleş, Genel Başkan Yardımcımız Burak Dalgın ile İl Başkan Yardımcımız Sadık Kutlucan’a bildirdim” dedi.
 **** 
Hayırlı olsun, saydam, demokratik ve adil bir yarış diliyorum.
 **** 
Bu yazının dipnotu: Umarım DEVA Partisi’nde demokratik yarışın zemini oluşur; ülkeye demokrasi ve hukuk vaat edenler, kendi üyelerinin demokratik haklarına (seçme-seçilme) saygı gösterir, parti içi hukuku uygular. Umarım Genel Başkan Ali Babacan, partisini en küçük demokratik yarışa izin vermeyen (Eğilim yoklamasında oylar çuvallara doldurulup depoya kaldırılıyor, parti yönetimlerinin belirlenmesinde üyelerin önüne seçenek konulmasının önüne geçiliyor, milletvekili, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları yukarıdan atanıyor) AK Parti’ye benzetmez.


BURSA’YA MASAL ANLATANLAR KİMDİ?

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, 2012 yılında temeli atılan ve bir türlü bitmediği gibi ne zaman tamamlanacağı da belli olmayan, bu anlamda yılan hikayesine dönen Bursa Hızlı Tren Projesi’nin temel atma törenindeki fotoğrafı paylaştı.

Orada bulunanlar için ‘Masal anlatanlar’ dedi.

Tanıyanlar, tanımayanlar olabilir, fotoğrafta kimler olduğunu söyleyeyim de, masalcıları tanıyın!
 *** 
Başrolde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım var. Ki kendisi büyük lokma yemiş, büyük de laf etmişti:

Bursa türküsünde ‘Bursa’nın ufak tefek taşları’ sözleri geçer. Biz o taşları derledik topladık hızlı tren rayına, otoyoluna, bölünmüş yolunun altına döşedik. Çevrede görürsünüz inşaat yapanlar tabela asarlar ‘çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diye. Biz de memlekete hizmet yaptığımız için muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Kilometrelerce laf edip bir arpa boyu yol alamayanlardan değiliz. Biz kilometrelerce hizmet edip, bir arpa boyu laf ediyoruz.”

(Diğer tutulamayan büyük sözleri okumak için şu makaleye bakar mısınız? ‘Bursa’nın rüyası nasıl kabul hale geldi?’ 16 Ocak 2020, enBursa.com).
 **** 
İkinci başrolde dönemin Başbakan Yardımcısı, Bursa Milletvekili sıfatını hiç hak etmeyen Bülent Arınç vardı
.
O da söylediği büyük lafların altında kaldı.

Dönemin bakanlarından Faruk Çelik, milletvekilleri Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım,İsmail Aydın ile dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oradaydı. Arka planda, eski Vali Şahabettin Harput, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile iki dönem AK Parti milletvekilliği yapan ve bu memlekete hiçbir yararı olmayan Canan Candemir Çelik yerini almıştı.

BOZBEY’DEN ANKARA ÇIKARMASI

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı daha önce Bursa’da Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Mustafa Bozbey, Ankara’da hem Kılıçdaroğlu’nu hem de Akşener’i ziyaret etti.

Akşener, Bozbey’i Millet İttifakı’nın doğal adayı olarak kabul etti. Kemal Kılıçdaroğlu Bozbey’in adaylığını açıkladığında, İYİ Parti’nin içinden tereddütler yükselmişti. Meral Akşener Bozbey’i kabulünde, “Bursa bizim için çok önemli, seçimi almamız lazım. İşler de iyi gidiyor” diyerek adaylığa destek vermiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.