DEVA Partisi kongresinde kazanan Serkan Özgöz oldu!

4 Aralık 2021 Cumartesi tarihi itibariyle iddiayla belirtebilirim ki, DEVA Partisi’nin mayası tuttu.

Bursa İl Kongresi’ndeki coşku, katılım en bunun somut göstergesiydi.

Salonun içi hınca hınç dolarken, genç katılımın çokluğu, siyasetten yeni isimlerin varlığı DEVA tohumunun toprakta tutunduğunu ortaya koydu.


 **** 
Ayrıca DEVA’da, AK Parti’de hiç rastlanmayacak bir şekilde parti içi demokrasi işledi, iki adaylı bir yarış gerçekleşti.

En güzeli de gerek Erman Kızılyel’in gerekse Serkan Özgöz’ün, Genel Başkan Ali Babacan’ın önünde kürsüye çıkması, adaylık konuşması yapmasıydı.

Engin ekonomi bilgisi, yarattığı sempatiyle Türk siyasetinin geleceğini temsil eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da büyük bir hoşgörü ve sabırla izledi konuşmaları…

İki adaylı kongreye katılmayan genel başkanlara adeta ders vermiş oldu.


**** 
Gelelim kongre salonunun atmosferine…

Ali Babacan gerçekten farklı bir lider profili çiziyor.

Kongrenin kürsüsünde Atatürk posteri ve Türk bayrağı dışında bir afiş, pankart yoktu.

Perdeye Yeşil Türbe ile Gölyazı’nın muhteşem manzarası yansıtıldı.

Salonun bir yanında Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın “Mücadelesi olmayanın hikayesi de olmaz” pankartı asılırken, öte yanında çok ilginç göndermeleri olan bez afiş asıldı:

Onlar yanlış biliyor, doğrusu bu!

Mobilya ve köfte sebep İnegöl sonuç.

DEVA sebep mutluluk sonuç.

Ali Babacan sebep, umut sonuç.”
 **** 
Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin Divan Başkanlığı’nı üstlenirken, Yusuf Şahin, Nilüfer İlçe Başkanı Mine Rana Kahramanoğlu, Hüseyin Saka ile Tuba Yıldızer de Divan üyeliklerine seçildiler.

Kongreye Millet İttifakı’nın Bursa yöneticileri tam kadro katıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, başkan yardımcıları İbrahim ErdoğanNevzat Kocakurt, Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, CHP İl Sekreteri Avukat Turgut Özkan, il başkan yardımcıları Orhan AslanYaşar İlbay, Memleket Partisi İl Başkanı Avukat Güner Aklan, Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin katılan isimlerdi.

Artvin Federasyonu Başkanı Murat Aydın, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ile muhtar da kongrede hazır bulundu.


 **** 
Divanın oluşumunun arından iki adaya söz verildi. Konuşmalar sırasında salondan yükselen alkışlar sonucu belli etti.

Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz’ün delegeden bir kez daha güven oyu alacağı ortaya çıktı.

Nitekim yapılan seçimlerde 163 oy Serkan Özgöz’e çıkarken, Erman Kızılyel 54 oy alabildi.

Delege Serkan Özgöz’e bir süre daha “Başkanlığa devam et” dedi.


 **** 
Bu yazının dipnotu: DEVA Partisi Bursa kongresinde 297 delegenin oy kullanma hakkı vardı. Katılımın azlığı aslında iki adaya da mesaj olmalı. İddialı aday Erman Kızılyel umulanın çok altında oy alırken, yeniden seçilmeyi başaran Serkan Özgöz de adaylık başvurusunu 200 delege imzalamışken neden çok daha az oy aldığını sorgulamalı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.