Denizler temiz çıktı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Güney Marmara’da 22 ayrı noktadan alınan deniz suyu numunelerine göre bütün sahiller temiz çıktı.
    Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün mayıs ayında yaptığı ölçümlerine göre Karacabey, Gemlik, Mudanya, İznik Gölü’nde olmak üzere 22 sahil ve plajdan alınan numunelerden temiz sonuç çıktığı bildirildi. İnsan ve hayvan dışkısı içeren koliform oranlarına göre, Gemlik’te Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Küçük Kumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Karacabey’de Kurşunlu Halk Plajı, İznik Gölü’nde İncir altı ve Orhangazi Halk plajları ile Darka Tatil Köyü plajlarında yapılan ölçümlerde toplam koliform oranı 2 bin 400 çıktı. Gemlik, Karacabey, İznik Gölü sahillerinde 6 noktada toplam kaliform oranı ise bin 100 ve altında belirlendi. Buna göre son yapılan ölçümlere göre, Gemlik’te Büyükkumla ve Kurşunlu Siteler Önü Halk plajları ile İznik Gölü Darka Tatil Köyü iyi kalite, Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Küçükkumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı, Gemsaz ve Kumsaz Halk plajları, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu Halk plajları, Gönüllüce, İnciraltı ve Orhangazi Halk plajları orta kalite çıktı.
    Mudanya sahillerinde nisan ayı verilerine göre toplam koliform oranı ise 100’ün altına çıkarak, iyi kategorisinde yer aldı. Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Özel İdare Kampı, Zeytinbağı, Eşkel ve Eğerce halk plajları güven verdi.
    İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri her ay ölçümlerin yapılacağını belirterek, sonuçların ‘www.bsm.gov.tr’ adresinde yayınlanacağını ifade etti. Yetkililer, Karacabey Boğazı’ndan akan sanayi atıklarının halk plajlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.