Damla sulama tekniği devletin yardımını bekliyor

Damla sulama tekniği devletin yardımını bekliyor
Dünyada yaşanan küresel ısınmanın beraberinde getirdiği kuraklık felaketi, tarımsal sulamada da güçlüklere neden oluyor.
Günümüzde yaşanan bu sulama sıkıntılarını aşmak amacıyla ülkemizde giderek yaygınlaşan ve büyük ölçüde su tasarrufu sağlayan tekniklerden biri olan Damla Sulama Tekniği de ilçemizdeki bazı köylerde de uygulanıyor.
Karaoğlan köyünde yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Nazmi Ardıç da bu tekniği kullananlardan biri.
Damla Sulama Tekniğini uygulayarak yetiştirdiği 8 – 17 kg ağırlığındaki karpuzları Doğancı Köyünde kurulan pazarda satışa sunan Ardıç; “35 dönümlük tarlamdaki 19 dönümünde bu tekniği kullandım. Damla sulama, diğer sulama çeşitlerinden çok farklı, her çiftçiye tavsiye ediyorum.” dedi.
Devletin, uygulanacak olan proje kapsamında sulama maliyetinin bir bölümünü karşılayacağını açıklamasının ardından tarımsal sulamada bu tekniği kullandığını söyleyen Ardıç,
“Su motoru hariç damla tankı, hortum ve borular dahil 8 milyar masrafım oldu. Devlet Damla Sulamaya destek vereceğini söylemişti. Bu desteği mutlaka istiyoruz.” dedi.
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun seçimlerden önce Ayaz köyünde bu konu hakkında değerlendirmeler yaptığını da söyleyen Nazmi Ardıç,
“AKP Milletvekili Ali Koyuncu’nun çiftçilere yapılacak olan yardım için mecliste mücadele vermesini istiyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.