Dama Şampiyonası sona erdi!

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen, “12. Uluslararası Dama Şampiyonası” final maçları ve ödül töreni ile önceki gün sona erdi.
İlçe Kapalı Merkez Pazaryeri’nde 3 gün boyunca birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön planda tutularak gerçekleştirildiği şampiyona, yapılan heyecanlı final maçları ve ödül töreni ile sonlandı.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen sporcuların yanı sıra, Lübnan, Suriye ve Kuveyt’ten de gelen yaklaşık 150 damacının katıldığı şampiyona üç gün boyunca birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.
Final maçları öncesi Suuçtu’yu gezip görme olnağı yakalayan damacılar, şelalenin eşsiz güzelliğine hayran kaldı. Burada yenilen öğle yemeğinin ardından Merkez Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen final maçları ve ödül törenine geçildi.
Ödül törenine AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakamı Kazım Karabulut, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Türk, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atılgan, AKP İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş, sporcular ve dama sever vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gelecek yıl daha kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirterek, “Dama bizim ata sporumuz. Bunun için bu spora sahip çıkmak bizler adına çok önemli. Federasyonlaşma çalışmaları tamamlandıktan sonra Dünya Zihin Olimpiyatları’nı düzenlemek hedefindeyiz.2020 yılı Olimpiyat Oyunları’na İstanbul talip oldu. Türkiye kazanırsa, dama sporunun bu Olimpiyat Oyunları’nda yer almasını istiyoruz. Belki de şampiyonlar buradan çıkacaktır. 12. Uluslararası Dama Şampiyonası’nda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Dama sporunun değerini koruduğuna dikkat çeken Kaymakam Kazım Karabulut, bu tür zihin oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasının önemini dile getirdi. Kaymakam Karabulut, bilgisayar oyunlarının çocukları yalnızlaştırdığı bir ortamda damaya sahip çıkanları kutladı.
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, dama sporunun federasyonlaşması için gereken çalışmayı yapacaklarını belirtirken, “Dama, binlerce yıldan beri değerini kaybetmeyen, geçmişte çocuk olan bizlerin mutlaka oynadığı, zihin açıcı bir oyun. Bilgisayar oyunları karşısında çocuklarımızı dama, satranç ve bunlar gibi geleneksel oyunlara yöneltmemiz gerekiyor. Bunun için Dama Federasyonu konusunda el birliği ile çalışarak gerekli adımları atacağız” diye konuştu.
Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne 12 yıldır milli kültür olan damaya sahip çıktığı ve her yıl daha da büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra nefes kesen final maçlarına geçildi. 12’ncisinin gerçekleştirildiği “Uluslararası Dama Şampiyonası”nın birincisi bu yılda değişmedi. Geçtiğimiz yılın şampiyonu başarılı Damacı Faik Yıldız, birinciliği elde ederek şampiyon oldu.
Yıldız’ın ardından Kadir Irmak ikinci, Vecdi Naim Deveci üçüncü ve Mahmut Hülagü de dördüncülüğü elde etti. İlk 4 sırayı alan sporculara tam, yarım ve iki çeyrek altın hediye edilerek kupa verildi.
Tertip komitesi, şampiyonaya katılan yabancı yarışmacılar ile sponsorlara da protokol tarafından belge ve plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.