Çöplük sıkıntısı devam ediyor!

Atatürk Kültür Parkı yanındaki çöplük vatandaşı canından bezdiriyor.
Çöplük sıkıntısı devam ediyor!
Karacabey’de yerleşim alanlarının yakınında yer alan çöplük kent sakinleri için sıkıntı yaratmaya devam ediyor.
Trilyonluk Atatürk Kültür Parkı’nın yanı başında ve yerleşim yerlerine bir kilometre uzaklıkta bulunan Karacabey çöplüğü giderek büyümesini sürdürüyor.
Çöplüğün yakınında yaşamak zorunda olanlar ve Atatürk Parkına gezmeye gelenler kokudan rahatsız. Karacabey Belediye’sinin bu konudaki duyarsızlığından yakınan vatandaşlar olayın sağlık boyutuna da dikkat çekerek temiz bir Karacabey için ne kadar bekleyeceğiz diye soruyor.
Günlük olarak yaklaşık 500 ton atığın döküldüğü çöplüğe çözüm üretemeyen belediye çareyi çöplüğü toprakla kapamakta buldu. Çöplük duvarlarının yıkılması ilgisizliğin ve duyarsızlığın belgesi. Çöpler duvarları aşarak yola saçılmış vaziyette. Üzerindeki toprağın etkisiyle sıcak günlerde kızışan çöplerin kokusundan vatandaşlar pencerelerini dahi açamaz duruma geldi. Alandaki çöpler, çıkan yangınlarla yanıyor ve çıkan duman da karayolu ulaşımını olumsuz etkileyerek şehrin üstüne çöküyor. Uzmanlar ise, çöplerin yakılması sırasında çıkan dumanın kanserojen madde taşıdığını vurguluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.