Çocuklar hayallerdeki Karacabey için el ele verdi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği “Bir Karacabey Hayali” adlı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
“Bir Karacabey Hayali” konusunu ele alan ilköğretim öğrencileri nasıl bir Karacabey’de yaşamayı düşlediklerini kağıda döktüler. Resim ve kompozisyon branşlarında olmak üzere 4 kategoride mansiyonlarla birlikte toplam 15 öğrenci ödüle layık görüldü.
KTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Karacabey Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şük-rü Kilci, ilçemizin sahip olduğu doğal ve tarihsel zenginliklere sahip çıkılması için el ele vermemiz gerektiğini belirtti.
Hayali olmayanın bir hedefi olmayacağına dikkat çeken Kilci, “Sevgili çocuklar; siz hayallerinizi kağıda döktünüz. Okumaya, yazmaya ve Karacabey gündemini gazetelerden takip etmeye özen gösterin. Yorum köşelerinde düşüncelerinizi paylaşın, kamuoyu oluşturun” dedi.
Ödül töreninde konuşan KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, “Yaşadığımız dünyanın ve kentimizin şartları değişmekte. Bu çerçevede geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklara mücadele ve müsabaka ruhunu vererek, önce kentlilik, sonra yurttaşlık ve en önemlisi vatanseverlik bilincini oluşturmak üzere kentimize, çevremize, toplumumuza sahip çıkmak için bu yarışmayı düzenledik. Çocuklarımızı çevremize ve ülkemize sahip çıkmak adına bir heyecan oluşturarak ilerisi için zincirin ilk adımını attık” diye konuştu.
Tezel, önümüzdeki yıllarda çocuk ve gençlik bayramlarında da benzer organizasyonların süreceğini belirtti. 26 Mayıs’taki Karacabey panayırını fuar haline getirerek ulusal ve uluslararası çapta ilçemizi tanıtmak istediklerini söyleyen Tezel, yapımı bitme aşamasına gelen KTSO binasının açılışında dereceye giren eserlerin sergileneceğini sözlerine ekledi.
Yarışmada ‘Rüya Şehir Karacabey’ isimli kompozisyonuyla Atatürk İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi İrem Partal birinci olurken, İstiklal İ.Ö.O. 6/B sınıfından Eftal Öcak ‘Hayalimdeki Karacabey’ başlıklı yazısı ve Uluabatlı Hasan İ.Ö.O. 7/B sınıfı öğrencisi Gamze Salık’ın ‘En Güzel Hayal’ başlıklı kompozisyonu ikinciliğe layık görüldü. Bakırköy İ.Ö.O. 7/A sınıfı öğrencisi Ceyda Kula da ‘Bir Karacabey Rüyası’ adlı kompozisyonuyla mansiyon ödülü kazandı.
Resimde ise 1.2. ve 3. sınıflar kategorisinde, Ömer Matlı İ.Ö.O. 2/B’den Elif Nur Sakin birinci, Ş.Bahadır Tayfur İ.Ö.O. 3/B’den Mert Aşıkoğlu ikinci ve Cumhuriyet İ.Ö.O. 3/A öğrencisi Cansu Tetik üçüncü oldu.
4 ve 5. sınıflar arası resim yarışmasında Bayramdere İ.Ö.O. 4/A sınıfı öğrencisi Ahmet Onur Keçe birinci, Seyran İ.Ö.O. 4/A öğrencisi Seda Tosun ikinci, Uluabatlı Hasan İ.Ö.O. 5/A öğrencisi Ömer Çetinalp üçüncü oldu. Ömer Matlı İ.Ö.O. 4/A öğrencisi Esra Korkmaz ise mansiyona layık görüldü.
Resimde 6-7 ve 8. sınıflar kategorisinde ise İstiklal İÖO 7/B öğrencisi Fatma Erkan birinci, H.Ahmediye Onur İÖO 8/B öğrencisi Fatma Özkeklik ikinci, Cumhuriyet İÖO 7/E öğrencisi Büşra Yavaş da üçüncü oldu. 14 Eylül İÖO 7/A sınıfı öğrencisi Naime Şükran Eroğlu da mansiyonla ödüllendirildi.
KTSO binasındaki törende başarılı öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, KTSO Meclis Başkan Vekili Feti Toprak ve KTSO Yönetim Kurulu üyelesi Şükrü Kilci’nin elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.