Çiftçide fare korkusu

Çiftçide fare korkusu
Küresel kuraklıkla yıkılan Karacabey çiftçisine bir darbe daha!..
Karacabey çiftçisi küresel ısınmayla kavrulan ürün kaybından sonra şimdi de tarlalarda büyük artış gösteren “fare” sorunuyla karşı karşıya kaldı.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, hasadı tamamlanmakta olan buğdaya % 25 oranında zarar veren tarla farelerinin domates, pancar ve mısıra hücum ettiğini duyurdu.
Damlama sulama borularını dahi kemiren farelerin korku yarattığını dile getiren Karaca, “ Kaymakam Dursun Balaban, Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesinden 2500 YTL ödenek ayırarak zehirli buğday alımı yapılmasını sağlamıştır. Zehirli buğdaylar en kısa sürede çiftçilerimize dağıtılacak. Mücadele yöntemleri ve kullanma şekli, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekibi tarafından anlatılacaktır.
Ayrıca alternatif mücadele konusunda çiftçilerimize bilgi verilmektedir. Farelerle mücadelede yararlı olan Leylek, Tilki, Yılan, Martı ve Yırtıcı Kuşlar koruma altına alınmalı ve doğanın kendi dengesini bulması sağlanmalıdır. Küresel ısınmanın olumsuz etkileri kuraklık ile başladı. Aşırı sıcakların ürün çiçeğini yakması ile devam etti. Yaşanan fare istilası ise tarladaki ürünün geleceğine son noktayı koydu.
Felaketin bedelini ilk aşamada üretici, sonra da tüketici çekecektir. Valilik tarafından acil kriz masası oluşturularak felaketin daha da büyümeden önlenmesi gerekiyor. Türkiye genelinde yaşanacak rekolte düşüklüğü dışarıdan tarım ürünü ithalatına neden olacağından ulusal ekonomiye ağır darbe vuracaktır. Zaman yitirilmeden önlem alınması gerekmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.