CHP’nin başkan adayı kim olacak?

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimlere hangi aday ile gireceği merak konusu oldu.

Yüksel Ceylan, Kemal Pehlivan ve Mustafa Tunayalı'nın belediye başkanlığı için resmi başvuru yaptığı CHP'de, ismi dillendirilen Enver Kartal, İsmail Hakkı Taşer ile Mümin Tozan'ın geri çekildiği öğrenildi.

Yerel seçimler yaklaştıkça CHP'de kimin aday gösterileceği merakla beklenirken, parti tabanında Gönül Avil ile daha önce ilçe başkanlığına aday olan Murat Tanrıverdi ismi konuşulmaya başlandı.

CHP tabanından Metin Çelik'e tepki

CHP il örgütünün aday belirleme sürecinde farklı politikalara girdiğini belirten bazı CHP'li seçmenler, ilçe teşkilatına saygısızlık yapıldığını dile getirdi.

İl Başkanı Metin Çelik'i ısmarlama aday arayışına girmekle eleştiren CHP'li seçmenler, partide büyük emeği bulunanların üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

CHP'nin yerel seçimleri kazanmaya ilk kez bu kadar yakınlaştığını belirten CHP'li seçmenler, ilçe başkanlığı görevini başarıyla yürüten Gönül Avil'in tutarlı mücadelesinin göz ardı edilmemesini istedi.

Daha önce ilçe başkanlığına aday olan Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Kuyumcu Murat Tanrıverdi'nin de öne çıktığını dile getiren CHP'li seçmenler, “İlçe Başkanı Gönül Avil, CHP'yi yerel seçimleri kazanma noktasına taşıdı. Tutarlı mücadelesi görmemezlikten gelinemez. İl Başkanı Metin Çelik, ısmarlama aday arayışına girerek Gönül Avil’in önünü kesmeye çalışmakla eleştiriliyor. İsmi geçen aday adaylarımızın hepsi değerli. Belediye aday adaylarımızdan herhangi biriyle kazanılabilir. Parti içinde değerli isimler varken, dışarıdan aday arayışına girmek emeğe saygısızlıktır” ifadelerine yer verdi.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.