CHP’de kongre 9 Aralık’ta

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa’daki ilçe kongre takvimini belirledi. Buna göre Karacabey İlçe Kongresi’nin 9 Aralık 2017 tarihinde yapılacağı bildirildi.
CHP ilçe kongreleri 26 Kasım’da Gürsu ile start alacak. 1 Aralık’ta Büyükorhan, 2 Aralık’ta Mudanya, 3 Aralık’ta ise Gemlik, Yıldırım, İnegöl kongreleri yapılacak. Ardından 5 Aralık’ta Orhaneli ve Yenişehir, 7 Aralık’ta Mustafakemalpaşa, 8 Aralık’ta Keles, 9 Aralık’ta ise Karacabey ilçe kongreleri gerçekleştirilecek.
Osmangazi kongresi 10 Aralık’ta, İznik’in 16 Aralık’ta olacak. 17 Aralık’ta ise Nilüfer, Harmancık, Kestel ve Orhangazi ile kongreler tamamlanacak.
9 Aralık’ta yapılacak CHP Karacabey İlçe Kongresi öncesinde şu ana kadar başkanlık için adaylığını açıklayan çıkmazken, mevcut İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’nin bu göreve yeniden talip olduğu öğrenildi. CHP Karacabey Örgütü’ndeki kongre sürecinin önümüzdeki günlerde nasıl şekil olacağı ise siyasi kulislerde merakla bekleniyor.
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, kongrelere ilişkin önem verdiği siyasi kriterlere işaret etti. Özdemir, “Kendisiyle barışık, çalışkan ve iktidarı hedefleyen bir parti olmamız lazım. O nedenle demokratik, katılımcı ve şeffaf şekilde kongre sürecini yürütmeye çalışıyoruz.
Zaman zaman, ufak tefek sıkıntılar da yaşanıyor elbette. Ama içtenlikle söylemek isterim ki, geçmişe göre en demokratik delege seçimlerini yapıyoruz. Zaten çok az yerde sıkıntı çıktı.
Ancak partinin tüzük, genelge ve yönetmelikleriyle felsefesine herkesin uyması gerekiyor. Bunu sağlamak da bizim sorumluluğumuz. Seçmenle yüzleşecek anlayışı yerleştiremezsek hedeflerimize ulaşamayız. Onun için de, bu anlayışı taşıyacak ilçe ve il yöneticileri olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.