CHP ve ADD’nin Silivri çıkarması

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, 8 Nisan'da Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte Silivri'ye çıkarma yaptı.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka ve çok sayıda parti yöneticisi ile dernek üyesinin de katıldığı Silivri ziyaretinin zor koşullarda geçtiği belirtildi.
Tutuklu bulunanlara destek amacıyla Silivri'ye akın ettiklerini dile getiren CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Bizler, bilinçli birer vatandaş olarak üzerimize düşeni yaptık” dedi.
İktidarı sert bir dille eleştiren Avil, “Suçlu arıyorlarsa aynaya baksınlar. Eli kanlı katil Apo'ya baksınlar. Teröristler dışarıda, milletvekilleri, asker ve profesörler içeride… Bu yapılanlar yargısız infazdır” diye konuştu.
Kendilerine polis tarafından yapılan muameleyi de eleştiren Gönül Avil, “Elimizde PKK bayraklarıyla gitseydik, bu denli bir engelle karşılaşmaz, üzerimize panzerlerle su sıkılmazdı. Biber gazı yemezdik. Adeta anaları-babaları evlatlarına coplattılar. Ağlayarak biber gazı sıkan polisler de vardı, düşmanca saldıranlar da…” diyerek tepkisini dile getirdi.
ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka ise, “Türkiye'nin dört yanından binlerce yurtseverin akın ettiği 8 Nisan Silivri buluşması ilçemizden de büyük ilgi gördü. Soğuk, rüzgar ve yoğun yağmura rağmen binlerce yurtsever Silivri'de yıllardır süren hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan haklarının ayaklar altına alınmasına, bağımlı ve taraflı yargıya karşı tepkilerini haykırdı.
Sabahın erken saatlerinde hep birlikte Silivri barikatları önündeki yerimizi alarak, binlerce yurtseverle omuz omuza adalet, demokrasi ve bağımsız bir Türkiye mücadelesine destek verdik” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.