Cezaevinde yangın tatbikatı

Karacabey Cezaevi'nde yapılan yangın tatbikatı nefes kesti. Tatbikattan haberi olmayan güvenlik güçleri ihbarla birlikte cezaevine koştu.

Karacabey Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yangın çıktığı ihbarı üzerine ilgili birimler harekete geçti. Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez'in yönettiği tatbikatın startı saat 09.00'ta verildi.

Jandarma, polis, itfaiye, ambulans ve TEDAŞ'a, cezaevinde yangın çıktığı anonsu yapılması üzerine ekipler, tatbikattan habersiz bir şekilde cezaevine ulaşmak için harekete geçti.

TEDAŞ ekibi cezaevinin bulunduğu sokağının elektriğini keserken, itfaiye müdahale için hazır bekletildi. Polis ve jandarma cezaevi çevresinde geniş güvenlik tedbiri alırken, sağlık görevlileri içeri girdi. Görevlerini başarıyla yerine getiren ekipler, durumun tatbikat olduğunu öğrenince tekrar görev yerlerine döndü.

Jandarma ekipleri ise koğuşlarda arama yaptı. Tatbikat sonrasında ise jandarma ekipleri koğuşlarda arama yaptı.

Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, “Adalet Bakanlığı yönetmeliğinde bulunan 'acil eylem tatbikatı' yılda iki kez yapılmaktadır. Kurumların ne kadar zamanda olay yerine gelip gerekli tedbiri aldığı test edildi. Tatbikat başarılı bir şekilde yapıldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.