Çevreci öğretmen Karacabey’de

Manisalı öğretmen Cuma Toygar, küresel ısınma ve çevre kirliliğine dikkat çekebilmek amacıyla Manisa’dan Edirne’ye başlattığı yürüyüşünün 8. gününde Karacabey’e ulaştı.
            Karacabeylilerin şaşkın bakışları arasında elindeki ‘Küresel Isınmayı Durdurun’ pankartıyla kirliliği protesto eden Toygar, herkesi çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.
            Çevre sorunları ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflediğini dile getiren Toygar, “Ormanlarımız hızla yok oluyor, yanıyor, tahrip ediliyor. Soluduğumuz oksijen azalıyor, denizlerimiz, göllerimiz, nehirlerimiz hızla kirleniyor, kirletiliyor.
Toprak hızla çölleşiyor. Bu çevre ve doğa tahribatının en büyük suçlusu insanın kendisidir. Henüz daha vakit varken, dünya iyice çölleşmeden, yeşil örtü yok olmadan, bir avuç mavi gökyüzü ve mavi deniz bitmeden, içecek suyumuz tükenmeden herkes elinden gelen olumlu katkıyı yapmalıdır” şeklinde konuştu.
            21 yıllık öğretmen olan Toygar, günde yaklaşık 30 kilometre yol aldığını ve kesinlikle bir araca binmediğini vurguladı.
            Geçen yıl Manisa’dan Ankara’ya 23 günde ulaştığını belirten Toygar, önümüzdeki yıl Hakkari’ye kadar yürüyeceğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.