Cepten 7 rakamlı arama yapılamayacak

Numara taşınabilirliği uygulamasının başlayacağı 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren cep telefonlarından 7 rakamlı arama yapılamayacağı bildirildi.
Turkcell’den yapılan yazılı açıklamada, Turkcell abonelerinin şu anda kendileriyle aynı prefikse (0532, 0533) sahip diğer Turkcell müşterilerini, başındaki 4 rakamı tuşlamadan arayabildiği belirtilerek, numara taşınabilirliği uygulamasına geçişle birlikte bu durum sona ereceği ve 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren aramaların başına 0 konularak 11 haneli olarak yapılabileceği kaydedildi. Turkcell, cep telefonu kullanıcılarının yeni durumdan haberdar olmaması halinde ciddi sıkıntılar yaşanabileceği öngörüsüyle müşterilerini bilgilendirme amaçlı duyurular yapmaya başlayacak.
Verilen bilgiye göre, ilk aşamada 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında 7 rakamlı arama yapan müşterilere bir uyarı yapılarak arama devam ettirilecek. İkinci aşamada, 1 Eylül’den itibaren ise bu kez müşterilere eksik numara çevirdiği hatırlatılacak ve numaranın başına sıfır koyarak 11 haneli arama yapılması gerektiği belirtilecek
Uygulama başladıktan sonra Turkcell müşterileri sadece 444’le, 75’le ya da 80’le başlayan çağrı merkezi numaralarını ve katma değerli hizmetlerle ilgili IVR servis numaralarını 7 rakamla aramaya devam edebilecek.
Ayrıca, kısa mesajlar yine operatör kodu koyulmadan 7 rakamla gönderilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.