“Çatlak” iddiasına fidanla yanıt!

Kendi cephesinden topa girmesine kim ne diyebilir?

Hele ki…

Dil nazikse!..

Siyaset, doğal olarak ölçüleri kaçırılmadığı sürece rakiplerin birbirinin eğrilerini doğruları söyleme, üstüne yorum yapma, memleket meselelerini gündeme getirme işi neticede…

CHP’nin “128 Milyar Dolar Nerede?” afişleri üzerinden gelişen süreçte iktidar cephesi farklı ağızlardan farklı açıklamalar yaparak “Durumu idare edebilir miyim!” noktasına gelmişken…

Topa, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da girmesi normal!

“128 Milyar Dolar Nerede?” afişlerinin billbordlara çıktığı ilk yer Bursa olması nedeniyle Gürkan’ın Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinde Büyükşehir adayı olarak Mustafa Bozbey’i açıklamasına dönük yaptığı, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de geçmiş olsun.

Kılıçdaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayını 3 yıl öncesinden ilan ederek, herkese Millet İttifakı’nın olmadığını gösterdi!” yorumuna CHP ve İYİ Parti’den gelen yanıt da aynı ölçüde kibar ve dikkat çekici…

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü’nün girişimiyle Nilüfer 19 Mayıs Mahallesi’nde bir alana “128 fidan” dikildi!

Mustafa Bozbey’in adaylığının 3 yıl önceden açıklanmasının Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ile İYİ Parti arasında bir çatlağa neden olmadığını gösteren bu hamleye CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz da katılarak destek verdi.

Gürkan’ın kendi cephesini rahatlatmak için yaptığı yoruma yine aynı ton ve naziklikte Millet İttifakı’nın verdiği yanıt…

Aynı kentte yaşayan insanlar açısından önemliydi.

Zira eleştiri zekâyla birleşirse heyecan yaratır.

“128 Milyar Dolar Nerede?” afişleriyle Türkiye gündeminde yer alan Bursa’nın adı bu kez de gri pasaport ve insan kaçaklığıyla gündem oldu!

Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel’in belgelendirdiği gri pasaport skandalıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması da burada önemli.

Olayı doğrulayan açıklamada meselenin 2019 yılına kadar uzandığı, 2020’den bu yana sürdürülen bir soruşturma olduğu bilgisini Büyükşehir Belediyesi de doğruladı!

Şeytanın aklına gelmeyecek bir insan kaçakçılığı modeli geliştirenler, Türkiye’nin itibarını zedeledikleri gibi birçok insan için önemli olan bir hakkın da askıya alınmasına neden oldular!..

Gri pasaport devlet görevlilerine veriliyordu.

Belli derecedeki memurlar zaten yeşil pasaport kullanıyor.

Ama yeşil pasaport almaya derecesi yetmeyen, Türkiye’yi sportif ve kültürel alanda temsil etmek için davet alanlara da verilen gri pasaportun insan kaçakçılığında kullanılması…

Yeşil pasaport sahiplerini bile etkileyecek noktaya gelebilir!

Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkeler bırakın yeşil pasaportu, Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik pasaportuna bile vize uyguluyor!..

Bu skandal, bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmaz, üstü örtülürse; Türkiye uluslararası alanda önem arz eden pasaport konusunda ciddi kayıplar yaşayabilir!..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.