Büyülü dolandırıcılık

Karacabey Canbalı Mahallesi’nde kimliği belirlenemeyen iki kadın, büyü bozma vaadiyle girdikleri evden ziynet eşyalarını dolandırıcılık yoluyla çalarak kayıplara karıştı.
Canbalı Mahallesi’nden Güler Y.’nin evine gelen kimliği belirsiz iki kadın, türbeye gideceklerini ve her evden bez parçası aldıklarını söyleyerek içeriye girdi. Güler Y.’nin oturduğu evde büyü olduğunu ve bu büyüyü bozmak için kendilerine yardımcı olacaklarını iddia eden iki kadın, evde bulunan altınların bir torbaya konularak, kendilerine verilmesini istedi. Bunun üzerine Güler Y., altınlarını poşete koyarak alt kattaki eltisi Perihan Y.’nin evine indi. Kadın dolandırıcılar aynı yöntemle Perihan Y.’nin de altınlarını aldı. Altın dolusu torbaları tekrar ev sahiplerine veren iki şüpheli kadın, “Bu torbaları sakın açmayın, biz camiye gidip, dua edip geleceğiz” diyerek evden ayrıldı.
Bir süre sonra torbaları açtıklarında dolandırıldıklarını anlayan Perihan Y. ve Güler Y., polise başvurdu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.