Bu yazıya cevap gelmedi

Son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle, sürekli gelişen bir Karacabey ve Yeniköy kimliği ortaya çıkaran Karacabey Belediyesi, mesire alanı olarak işletmesinin talep ettiği Yeniköy’deki piknik alanı konusunda aylar önce başlattığı girişimlere bir türlü olumlu cevap alamadı.
Yeniköy’e canlılık getirecek projelerden biri olan piknik işletmesinin Karacabey Belediyesi’ne devredilmeyişi belde halkıyla, buradaki esnafın tepkisine yol açmıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ndeki ihalede 14 bin YTL.lik muhammen bedele karşılık 36 bin YTL. ile en yüksek teklifi vermesine rağmen, piknik işletmesi kendisine devredilmeyen Karacabey Belediyesi, bu gelişmenin ardından 19 Şubat 2008 tarihinde 382 sayılı bir yazıyla Çevre ve Orman Bakanlığı’na yeni bir teklifte daha bulundu.
Açık çek yazılması anlamına gelebilecek bir şekilde, “Başkanlığınızın belirleyeceği bir bedel üzerinden ihaleye gidilmeksizin …” ifadesiyle Bakanlıktan piknik alanı konusunda tahsis talebinde bulunan Karacabey Belediyesi, aradan geçen beş aylık süreye karşın bu yazısına henüz cevap alamadı.
“Doğa cenneti piknik alanı şimdi harabe görüntüsü veriyor. Pikniği boynu bükük bıraktılar.” sözleriyle piknikte Belediye’nin vereceği hizmetin engellendiğini savunan çok sayıda vatandaş ise şu ortak görüşte birleşiyor. Vatandaşlar, “Belediye’nin Yeniköy’deki başarılı hizmetleri ortada. Hangi amaçla pikniğe yapılacak karşılıksız yatırımlar engellendi acaba? Sonuçta Yeniköy, sakinleri ve esnaf zarar görüyor” diye sitemde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.