Bu bir Davettir

Bu bir Davettir
Bayram sabahları televizyon kanallarında mutat programlar yayınlanır. Yaşlı bay ve bayanlar, eski bayramlarını anlatırlar.
Çocukların el öpmeye gelişini, şeker toplamalarını, bayram ziyaretlerinin özelliğini anımsatırlar.
Ben de, şu günlerde eski seçim kampanyalarını anımsıyorum: seçim mitinglerinde ki coşkuyu, liderlerin hararetli konuşmaların, televizyondaki açık oturumları. İktidar partilerinin, icraatlarını savurmalarını. Muhalefet partilerinin ise yapılmayanları ve yapılması gereken yatırımın ifade edilmesini…
Fakat bu seçim kampanyasında bunlar yok. Türkiye’nin geleceği ile ilgili hiçbir görüşe yer verilmiyor. Kıyasıya bir kör dövüşüdür gidiyor.
Birinin elinde bir deste ip, astın, asmadın. Diğeri ise beceremediği Cumhurbaşkanlığı seçiminden muhalefeti ve anayasal kurumları sorumlu tutuyor. İki ana tema. Sanki ülkenin başka bir problemi yok.
Ülkenin dengeleri alt üst olmuş. Bir tarafta karlılığı ve büyümesi %200 artmış holdingler. Diğer yanda ücreti bir yılda %5 artabilmiş geniş halk kitleleri. Bir yanda yerinde sayan ve geriye giden milyonlar, diğer yanda dünyada ilk beş yüze girmiş holdingler.
Yoksulluk içerisinde kıvranan milyonlar, kendilerini yoksulluğa mahkûm eden iktidardan kurtuluş yolu ararken; iktidarın nimetlerinden faydalanan bir avuç tuzu kurular ise yağlı kuyruğu bırakmamanın mücadelesini vermektedirler.
İşte bu koşullar altında Türk Ulusu seçime gitmekte. İyi düşünmenin tam zamanı. Oyunu kullanırken, Türkiye’nin geleceği unutulmamalıdır. Geçmişte hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, iyi düşünmeliyiz.
Nasıl bir Türkiye? İnsanın, insan olarak hürce yaşayacağı bir Türkiye mi? Yoksa çeşitli baskılar altında sindirilmiş ve kul seviyesine indirgenmiş bir Türkiye mi? Ekonomik özgürlüğe kavuşmuş toplum mu? Yoksa sadaka ile geçinen bir toplum mu? Hukukun üstün olduğu bir Türkiye mi? Siyasal baskıların üstün olduğu bir Türkiye mi?
Yurdunu ve ulusunu düşünen ve seven herkes bunları iyi düşünüp, taşınıp buna göre oy vermelidir. Ya sen oyunu nasıl kullanacaksınız derseniz?
-İnsanın, insan olarak hürce yaşayacağı bir Türkiye için.
-Ekonomik özgürlüğe kavuşmuş bir Türkiye için.
-Hukukun üstün olacağı bir Türkiye için.
-Çağdaş medeniyete yönünü dönmüş bir Türkiye
için.
-Laik ve demokratik bir Türkiye için.
-Üniter devlet yapısını koruyan bir Türkiye için oyu-mu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kullanacağım.
Sizleri de aynı yönde oy kullanmaya davet ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.