Bosna Sancak’dan kınama!

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun, Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV’de canlı yayınlanan spor programındaki ırkçı sözlerine tepki gösterdi.
19 Kasım 2017 Pazar gecesi Beyaz TV’de yayınlanan spor programında spor yorumculuğu yapan Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara yönelik sarf ettiği küçümseyici ve hakaret içerikli sözlerini şiddetle kınadıklarını duyuran Coşkun, “Boşnaklar tarihi boyunca vatanını seven, iyi ve kötü gününde, kaderde ve tasada hep birlikte olan insanlardır. Boşnak’lığımızdan onur, Türk’lüğümüzle de gurur duyarız. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.
Başkan Cengiz Coşkun, açıklamasını şöyle tamamladı: “Hemen hemen yaptığı her konuşmada birilerine hakaret etmeyi ve onları aşağılamayı alışkanlık haline getirmiş, başka bir mahareti bulunmayan ve sözde gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı isimli ne idüğü belirsiz kişi, 19.11.2017 Beyaz TV kanalında katıldığı spor programında kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak s…” olarak nitelendirmiştir.
Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler milli ve dini değerlerimize kesinlikle uymamakla birlikte kelimenin tam anlamı ile ırkçılıktır. Bu sözler küçümseyiciliğin, tahrik ediciliğin, terbiyesizliğin ürünüdür ve nefret ile hakaret içeriklidir.
Bu sözlerin sahibi Rasim Ozan Kütahyalı başta olmak üzere, ona televizyon kanalında imkan veren Beyaz TV Genel Yayın Yönetmeni ve kanal sorumlularını, Beyaz Futbol adlı programı yapan ve sunan ekibi de kınıyoruz.”
Bosna Sancak Derneği Aktaş ve Salman’la buluştu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayırlı olsun ziyaretlerini geniş katılımlı resepsiyonla kabul ederek, binlerce Bursalı ile bir araya geldi. Buluşmaya, Karacabey’den de Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun’da katıldı.
Dernek Üyesi Selçuk Sayıoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hazır bulunan Dernek Başkanı Cengiz Coşkun, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile görüşerek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Görüşme sonrası Bursa Bosna Sancak Derneği Başkanı Yusuf Özlük, İnegöl Bosna Sancak Derneği Başkanı Adil Kavukcu ve dernek yöneticileri ile Mollaarap Mahallesi bayan muhtarı Elif Serbez ile de bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Karacabey Bosna Sancak Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, derneklerinin daha aktif rol alması için kadın ve gençlik kolları kurmayı düşündüklerini söyledi.
Yaptıkları çalışmalarla Karacabey’de takdir topladıklarını belirten Başkan Coşkun, “Derneğimiz, daha aktif olmak için kadın ve gençlik kolları oluşturmak adına çalışmalara başlamıştır. İnşallah Aralık ayında yapılacak olan kongre sonrası kadın ve gençlik kollarımızı faaliyete geçirmiş olacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.