‘Birliksporumuza sahip çıkalım!’

Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak, Pazar akşamı oynanan Karacabey Birlikspor-Büyükçekmece Tepecikspor maçına taraftarın ilgisizinin az olduğunu belirterek, “90 bin nüfuslu bir ilçede 680 kişiyle mi maç oynayacağız” diye sordu.

Karacabeyli vatandaşlara, taraftarlara, STK ve STÖ yöneticilerine seslenen Başkan Uğur Koçak, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi; “Değerli Karacabey Birlikspor taraftarlarımız, Sayın Karacabey’de doğan, yaşayan, iş veren, iş yapan ve iş adamlarımız. Karacabey’imize değer katan STK ve STÖ yöneticileri. Bursa’da ve çeşitli illerde yaşayan saygıdeğer Karacabeyliler.

Üzülerek yazıyorum ki, Karacabey Birlikspor gibi bir değerimiz var, lütfen bu değeri göz ardı etmeyin. Bu değere sahip çıkın. Karacabey Birlikspor olarak altyapıya çok önem veriyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklarla buluşmamasını ve spor yapmasını istiyoruz. Bu hafta U-19’da şampiyon olduk. Bu kategorilerde oynayan 200 lisanlı futbolcu yetiştiriyoruz. Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin katkılarıyla stadımızda gece maçları oynanır hale gelmiştir.

Değerli Karacabeyliler, kendini Karacabeyli görenler. Pazar günü saat 19.00’da oynanan maç için üzülerek söyleyeceğim ki, 582 biletli taraftar, 50 adet kombineli taraftar, 48 adet kadın ve çocuk taraftar olmak üzere toplam 680 kişiyle maç oynadık. 90 bin nüfuslu bir ilçede bu kadar az kişi mi olmalıydı statta. Sayın Karacabeyliler, bazı değerler kaybedilince anlaşılır. İlçemizi Türkiye’nin dört bir yanında onurla ve gururla temsil eden Karacabey Birlikspor gibi bir değeri kaybetmeyelim”

Karacabey Birlikspor-Büyükçekmece Tepecikspor: 2-0

Sportoto 3. Lig temsilcimiz Karacabey Birlikspor, hafta sonu evinde konuk ettiği Büyükçekmece Tepecikspor maçında, 90 dakika boyunca rakip kalede 4 pozisyon yaratabilirken, bunlardan ikisi golle sonuçlandı.

Murat Gündüzler, Çağlar Öztürk ve Yunus Doğan hakem üçlüsünün yönettiği maça, Ali Tokat, Ö. Faruk Gümüş, İmam Almas, Yasin Tosun (Dk.71 Ali Serin), Sedat Dursun, Emre Akdağ (Dk.68 Reha Yaylı), Batuhan Er, İlyas Yılmazer (Dk.78 Ahmet Özdemir), Bünyamin Kasal, İlyas Akan, Yusuf Efil onbiriyle çıkan Karaca, ilk atağını 9. dakikada gerçekleştirdi.

Sağ kanattan Emre’nin ortasında topla buluşan Batuhan’ın kafa vuruşunu kaleci İbrahim kornere çeldi.

İki takımında pozisyon üretmekte zorluk çektiği karşılaşmanın 35. dakikasında topla buluşan Tepecikspor’lu Dündar’ın, ceza alanına girerken yaptığı vuruşta top kaleci Ali’de kaldı.

İstediği oyunu sahaya yansıtamayan ve rakip kalede tehlike yaratamayan mavi-siyahlılar, 39. dakikada korner vuruşundan gelen topu, Batuhan’ın kafa vuruşuyla ağlara göndermesi sonucu 1-0 öne geçti.

İlk yarısı 1-0 Karacabey Birlikspor üstünlüğüyle tamamlanan ve 83. dakikaya kadar önemli bir pozisyon olmayan maçta Batuhan, 83. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Orta sahadan aldığı ara pasla sağ kanattan ceza alanına kadar giden Batuhan’ın, ceza alanına girerken yaptığı vuruşta top kaleci İbrahim’de kaldı.

İki takımında pozisyon üretmekte zorluk çektiği karşılaşmanın uzatma dakikalarında, Reha Yaylı’nın ceza sahası yan çizgisi üzerinden içeri gönderdiği topu ağlarla buluşturan Batuhan, takımını 2-0 öne geçiren golü kaydederken, aynı zamanda bu gol maçında skoru oldu.

Karaca yükselişte!

Kötü gidişata geçtiğimiz haftaki Osmaniyespor galibiyetiyle dur diyen ve bu haftaki Büyükçekmece Tepecikspor galibiyetiyle de üst sıralara tırmanan mavi-siyahlılar, Tepecikspor galibiyeti sonrasında ligde 6. sıraya yükselirken, ligin 7. haftasında ise 8 Ekim Pazar günü Ankara Adliyespor’la karşı karşıya gelecek.

Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket!

Öte yandan, Karacabey Birlikspor’da 7 futbolcunun sarı kart görmesi, ‘Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket’ olarak nitelendirilirken, bir maçta görülen 6 sarı karttan sonra oluşan bu durum sonrası Karaca’ya, sarı kart başına 150 TL, toplamda ise bin 50 TL para cezası verilmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.