Bilsem İlçemize Hayırlı Olsun

Milli Eğitim Bakanlığınca açılma onayı gelen ve Karacabey’e açılması uygun görülen Karacabey Bilim ve Sanat Merkezi’bin (Bilsem) ilçeye kazandırılması büyük sevinç yarattı. Bilsem’e ait bina yapılana deki geçici olarak Karacabey İmam Hatip Ortaokulu binasında hizmet vereceği öğrenildi.

Karacabey’e açılacak olan Karacabey Bilim ve Sanat Merkezi sayesinde ilçeden Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden 28 öğrenci Mustafakemalpaşa’ya kadar gitmek zorunda kalmayıp, eğitimlerine Karacabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde devam edebilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Karacabey Bilim ve Sanat Merkezi son 10 yıl içinde ilçemize kazandırılan 18.kurum olmuştur. Karacabey Bilsem’in açılmasında başta Kaymakmımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu ve Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm ilçemiz halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Dingin, “Bilim ve Sanat Merkezleri, örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel yetenek (zihinsel), görsel sanatlar veya müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okullara alternatif bir eğitim kurumu değil, örgün eğitim kurumlarını destekleyici bir eğitim kurumudur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.