Belediye’den UEDAŞ’a elektrik hattı devredildi

*Karacabey Sultaniye Mahallesi’nde 2012 yılında, mahalle sakinlerinin sulamada kullanmak için kendi imkânları ile başlattığı elektrik hattı projesinde geçtiğimiz yıl devreye girerek, gerekli finansman sonrası hattın tamamen tamamlanmasına öncülük eden Karacabey Belediyesi, mevcut 14 km’lik hattı UEDAŞ’a devrederek, önemli bir gelir elde etti.

*Devir teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, “14 km’lik enerji hattı, bölgenin yıllardır beklediği bir işti. Özellikle sulama faaliyetlerinde büyük katkı sağlayacağından ötürü tamamlanmasının önemini biliyorduk ve ilk olarak hattı kamulaştırarak, belediyeye devrini sağladık. Ardından da bu hattı UEDAŞ’a devrederek, hem projeyi emin ellere teslim ettik, hem de bu sayede, ayrıca bir gelir etmiş olduk. İlçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Karacabey Sultaniye Mahallesi’nde 2012 yılında, mahalle sakinlerinin sulamada kullanmak için kendi imkânları ile başlattığı elektrik hattı projesi, yıllar içinde bir türlü tamamlanamayarak kanayan bir yara haline gelmişti.

Geçtiğimiz yıl, Karacabey Belediyesi devreye girmiş ve hattı kendi üstüne alarak gerekli finansmanı sağlayarak tamamlanmasını sağlamıştı. Bu durum özellikle, bölgedeki çiftçilerin elektrikle sulama yapmasına imkân vermiş ve memnuniyetle karşılanmıştı.

Bugün gelinen noktada ise hattı hayata geçiren Karacabey Belediyesi, bu kez aynı hattı UEDAŞ’a devrederek, önemli bir gelir elde etti.

İlçe halkımıza hayırlı olsun

Hattın devir teslimine ilişkin, Başkan Ali Özkan’ın makam odasında gerçekleşen imza töreninden ardından bir açıklama yapan Başkan Özkan, “İlçemizin dört bir yanında tarım ile alakalı tüm detayları ele aldık ve tıkanıklık tespit ettiğimiz tüm noktalara müdahil olarak, çözüme kavuşturmanın yollarını aradık. Bu 14 km’lik enerji hattı da o bölgenin yıllardır beklediği bir işti. Özellikle sulama faaliyetlerinde büyük katkı sağlayacağından ötürü tamamlanmasının önemini biliyorduk ve ilk olarak hattı kamulaştırarak, belediyeye devrini sağladık. Ardından ise bu hattı UEDAŞ’a devrederek, hem projeyi emin ellere teslim ettik; hem de bu sayede ayrıca bir gelir etmiş olduk. İlçe halkımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları hızlanıyor

UEDAŞ yetkilileri ile gerçekleşen görüşmenin bir diğer başlığı ise elektrik hatlarının yer altına alınması oldu. İlçede bu zamana kadar çeşitli cadde ve sokaklarda devam eden yer altına alma çalışmasının, 2018 yılında da artarak devam edeceğini duyuran Başkan Özkan, “Bu konuda son derece titiz davranıyoruz. Kabloların yer altına alınma çalışmalarımızı bu zamana kadar başarıyla yürüttük. Bundan sonra da aynı titizlikle bu işleme devam edeceğiz’’ dedi.

Hem görüntü kirliliği, hem de enerji kaybını en aza indirmek için bu projeyi önemsediklerini belirten Özkan, elektrik hatlarının yer altına alındığı sokak sayısını her yıl, daha da artırdıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.