Belediye’den kitap okuma projesi

Karacabey Belediyesi tarafından başlatılan ve Özel Tan Okulları 2/A sınıfı öğrencileri ile gerçekleştirilen ‘Başkanımla Okuyorum’ etkinliği, Salı günü Belediye Başkanı Ali Özkan’ın makam odasında gerçekleşti.
Başkan Ali Özkan’ın da bizzat yer aldığı etkinlik kapsamında minikler, belediye başkanı ile aynı masada kitap okuma heyecanını yaşadı.
Etkinliğe katılan sınıf öğretmenleri Nuray Bulut ile Müdür Yardımcıları Sibel Burç’un da eşlik ettiği etkinlikte, minikler Başkan Özkan’ın hediye ettiği hikâye kitaplarını okudular.
Gazetecilerden anlamlı destek
Haber yapmaları için etkinliğe davet edilen gazetecilerin de bu projeyi desteklemek için ellerinde kitaplarıyla etkinliğe katılmaları ise öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Düzenlenen etkinliğe, belediye başkan yardımcıları ve belediye personelinden de katılanlar oldu.
Başkan Özkan’dan teşekkür
Belediye Başkanı Ali Özkan, bu anlamlı etkinlik için katılım gösteren öğrencilerin yanı sıra, gazetecilere de teşekkür ederek, “Bizler, eğitime ve öğretime son derece önem veriyoruz. Bununla alakalı ilçemizde bu zamana kadar çeşitli yaptırımlarımız olmuştu. Bugün de böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi ile sizlerin karşısına çıkmaktan son derece mutluyuz. Sizlerle bu anlamlı etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. Kitap okumanın giderek köreldiği ve yerini sanal ortamların aldığı günümüzde, hala kitap okuma alışkanlığını sürdüren arkadaşlarımız elbette var. Bizler, bunların çoğalması için böyle bir etkinlikte buluştuk. Bu anlamda, etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Her hafta salı günü etkinlik sürecek
Düzenlenen etkinliğin sonunda hep birlikte kahvaltı yapılırken, Başkan Ali Özkan da minik öğrencilere süt dağıttı.
Öte yandan Başkan Ali Özkan, etkinliğin örnek olması için her hafta salı günü saat 09.30’da, belediyede farklı öğrencilerle kitap okuma etkinliğini yapacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.