Belediye Kreşi, çocukların sıcak yuvası oldu

*Modern belediyecilik anlayışı gereği her geçen gün bir başka sosyal belediyecilik örneğine imza atarak, kentin adeta çehresini değiştirdiklerini belirten Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz yıl hizmete açılan ‘Kreş ve Çocuk Bakımevi’nin, bu yılki minik misafirlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
*Karacabey Esentepe Mahallesi’nde yer alan ve 80 kişi kapasiteli olan kreşe, başvuruların devam ettiği açıklanırken, söz konusu hizmetten 36-72 ay aralığındaki çocukların yararlanabileceği duyuruldu.

Özellikle son iki yıllık dönemde, modern kentleşme adına çarpıcı gelişmelerin gözlendiği belirtilen Karacabey’de, belediyenin çağdaş belediyecilik faaliyetleri kapsamında uygulamaya koyduğu proje ataklarından biri olduğu öne sürülen Kreş ve Çocuk Bakımevi’ne, yeni dönem kayıtlarının devam ettiği açıklandı.
Modern belediyecilik anlayışı gereği, her geçen gün bir başka sosyal belediyecilik örneğine imza atarak, kentin adeta çehresini değiştirdiklerini belirten Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ve 12 ay boyunca hizmet veren ‘Gündüz Çocuk Bakımevi ve Kreşi’ne, vatandaşların yoğun ilgisinin devam ettiğini söyledi.
Karacabey Esentepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ait olan ve geçtiğimiz yıla kadar hiç kullanılmayarak, atıl durumda kalmış, büyük bir alanda bulunan sosyal tesislerin, belediye tarafından tadilatı ile gerçekleştirilen mevcut tesislerin, 36-72 ay yaş aralığındaki 80 çocuk kapasiteli olduğu ve başvuruların da belediyenin 6. katındaki, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gerçekleştirilebileceği belirtildi.
Çocuklar toprak ve doğa ile buluşacak
Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan ve belediye kreşinde çalışan tüm anne ve babaların çocuklarına hizmet vermekten gurur duyacaklarını dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tesislerde sportif, kültürel, zihinsel kişisel gelişim ve çocuk oyun alanları ile parkların yer aldığını belirtirken, bilhassa çocukların yaparak, dokunarak, hissederek öğrenmesini hedefleyen tesislerde, ‘Kendin ek, kendin yetiştir, kendin ye’ sloganı ile çocukların toprak ve doğa ile buluşacağını kaydetti.
Çalışan annelere büyük kolaylık
Öte yandan, son iki yıldır Karacabey Belediyesi’nin geliştirdiği çeşitli sosyal proje ve aktivitelerle, kentin sosyal yapısında da gözle görülür bir artış yaşanırken, belediyenin ilçedeki kreş ve çocuk bakımevi ihtiyacını çözmesi, Karacabey halkından da tam not aldı.
Belediyeden yapılan açıklamada, özellikle çalışan annelerin büyük ihtiyaç duyduğu ve 3 ile 6 yaş grubu aralığındaki çocuklara, yılın 12 ayı hizmet veren Karacabey Belediyesi Kreş ve Çocuk Bakımevi’nin, oldukça modern bir eğitim olanağına sahip olduğu belirtildi.
Kreş bünyesinde, çocuklar için büyük önem arz eden sosyalleşme ve kişisel gelişim konularına katkı sağlayacak; drama ve halk oyunları gibi çeşitli aktivitelerin de yer aldığı bilgisi verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.