BBP’den hükümete: Yazıklar olsun!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu durumu “Vahşet” olarak değerlendirdiğini ifade eden Toprak, “Devlet bu konuda ayağa kalktı. Nerdeyse devlet yetkililerimiz 'O masumları koruyamadık' diye PKK'dan özür dileyecekler. Bu nedenle Apo'dan da özür dilendi mi bilmiyoruz. Ancak, Bülent Arınç Bey'in bunu vahşet olarak değerlendirirken gözyaşlarına hakim olabilmesi takdiri şayan bir sabır örneğidir” dedi.
Terör nedeniyle öldürülen on binlerce insana hiç sahip çıkılmadığını dile getiren İzzet Toprak eleştirilerini şu şekilde sürdürdü; “Basınımız ne kadar açmış PKK yahut onun sahiplerinin yandaşlığını açıkça yapamamaya. Meğer Sakine neymiş? İnsan hakları savunucusu, feminist, insancıl, karıncayı incitmeyen bir masummuş (!). Cezaevinde kendisine kötü muamele-işkence yapıldığı için PKK'yı kuran bir melekmiş. Eğer bugünlerde Sakine Cansız'a insan haklarına ve insanlığa yaptıklarından dolayı ödül verirlerse şaşırmayacağım. Belki de Sakine'ye vekaleten Apo'ya verirler ödülü. Onun manevi mirasçısı olarak. Dileğim bu ödülün devlet büyükleri tarafından verilmemesi. AKP Diyarbakır Milletvekili Sayın Ensarioğlu da öldürülen PKK'lıların itibarının iade edilmesi teklifini meclise getirirse yine şaşırmayacağım. Apo'yu tam Risale-i Nur talebesi olacakken, bölücü olmuş bir kader kurbanı gibi takdim edenler, Sakine'ye yaktıkları ağıtları bu bölücülerin öldürdüğü, Türkü-Kürdü on binlerce insana yakmadılar. Yazıklar olsun.
Benim memleketimde, hem milletin sırtından her türlü fantezisini gerçekleştirip, milleti temsil ettikleri iddiasında olanlarca türlü itibara muhatap olurlarken, hem de bu milletin düşmanlarına el pençe divan duranlara. El ayak öpenlere yazıklar olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.