Başkan meclisi önemsemiyor!

Başkan meclisi önemsemiyor!
Karacabey CHP, MHP ve SP Belediye Meclis Üyeleri Belediye Başkanı Ergün Koç’u eleştiri yağmuruna tuttu. CHP İlçe Binası’nda bir araya gelen muhalefet, Belediye’nin şeffaf olmadığını ileri sürdü.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan önderliğinde bir araya gelen Belediye Meclis Üyeleri; Bülent Fıçıcı, Kazım Ülker, Gönül Avil, Hüsnü Doğruoğlu, İbrahim Akbay ve Fahri Köfteci’ye Saadet Partisi’nden de destek gelirken, Demokrat Parti sesiz kaldı.
Muhalefet adına açıklamayı yapan CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı yeni dönem meclis çalışmalarının sıkıntılı başladığını belirtti.
Belediye Başkanı ile bir üyenin dışında meclisin tamamının yenilendiğine dikkat çeken Fıçıcı, “Yeni meclis üyelerimizin çoğu daha önce böyle bir görevde hiç bulunmadılar. Meclis gündemi çok sınırlı konuları içerecek şekilde yayınlanıyor. Esas can alıcı konular toplantı sırasında gündeme ekleniyor. Borçlanma yetkisi ve suya zam isteği meclise böyle sunuldu. Çok önemli konular hem grup, hem de mecliste tartışılmadan oldu bittiyle oylanma durumuna getiriliyor. İktidar meclise getirdiği konular hakkında hiçbir bilgilendirme yapmadan oylama istiyor. Muhalefetin sorunları, Belediye Başkanının şahsına yöneltilmiş hakaret olarak kabul ediliyor. Oysa durum böyle değildir. Hal böyle olunca tartışma nezaketi kalmıyor, ortam geriliyor.
İktidar tarafı, muhalefetin önerileri hakkında hiçbir görüş bildirmiyor. Belediye Başkanının vereceği tepkiye göre oylamada tutum belirleniyor. Belediye için “Bilgi Teknolojileri Politikası” oluşturulması ve Belediye için “ISO Kalite Belgesi” alınması önerileri sırf muhalefetten geldiği için içerik hakkında soru sorulmadan ve açıklama istenmeden redediliyor.
Belediye Meclis Üyeleri, ‘2008 Faaliyet Raporu ile Kesin Hesap Cetvelleri’ni kendi içindeki tutarsızlıklardan dolayı reddetmiştir. Faaliyet Raporu’nu Belediye meclisinde başkan dahil, iktidar grubundan kimse savunmamıştır. Belediye Başkanı’nın Faaliyet Raporu’nu savunmamasının nedeni meclisi önemsememesidir. Kesin Hesap Raporu, belediyenin nakit açısından son derece sıkışık olduğunu göstermektedir. Ekonomik çevrelerden alınan haberler de bunu doğrulamaktadır. Esnaf, belediyeye mal vermekte nazlanmakta, elindeki mallar için bile yok demekte, Belediye ise resmi yazı ile esnafa, ‘Para olmadığı için’ ödeme yapamadığını bildirmektedir.
Belediye Başkanı, bu durumu aşmak için meclisten borçlanma yetkisi istemiş ancak, somut proje sunamadığı ve borçlar konusunda şeffaf olmadığı için teklif reddedilmiştir.
Bu yapıdaki bir belediyenin Karacabey’e hizmet etme şansı kalmamıştır. Belediye’nin bir an önce borç batağından kurtulması, kaynakların toparlanması, meclisteki ortak aklı değerlendirmesi gerekir. Sorunlara halkın destekleyeceği çözümler bulunması gerekmektedir. Muhalefet olarak bizler, Belediye Başkanı’nın meclisteki üyeleri önemsemeyen ve diyalogdan uzak yaklaşımından rahatsızız. Bir an önce yapıcı diyalog içine girilmelidir. Meclisin Karacabey’e hizmet etme şansı sağlanmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.