Başkan Alinur Aktaş beni niçin şikayet etti?

Bir süre önce telefonum çaldı açtım, telefondaki ses “Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’den arıyorum. Bir yazınızdan ötürü ifadenize başvuracağız. Buraya gelir misiniz?” dedi.

Gittim, konuyu da çok merak ettim.

Uzun süredir yazılarımdan ötürü herhangi bir şikayete maruz kalmıyordum.

Anımsadığım kadarıyla, en son binlerce gencin geleceğini karartan FETÖ’nün sınav hırsızlığı sırasında ÖSYM başkanlığı yapan, “Sınavlarda en küçük bir hile yapılmadı” diyen Ali Demir, tehditvari bir yazılı açıklama göndermişti bana…

Ama yazı dava konusu olmamıştı.
 **** 
Neyse Emniyet’e vardığımda durumu öğrendim.

30 Ocak’ta bu köşede yayınlanan “Alinur Aktaş Bursa’yı ‘Şok’ etti” başlıklı yazıymış…

Şaşırdım elbette…

Yunuseli Havaalanı’yla ilgili yazdığım bir yazı ne gibi bir şikayete konu olabilirdi?

Çünkü o yazıda, Yunuseli’nin imara açılacağını katlı binalar yapılacağını iddia eden ‘Biz muhaliflere’ yanıt veren Aktaş, “Ben yeni hatalar yapmayacağım. Sıra bir gün Doğanbey’e de gelecek.Çok uzun bir zaman değil bu. Yunuseli Havalimanı ile ilgili de herkesi şaşırtacağım. Yunuseli’yi Bursa’ya emanet edeceğim. Orayı Bursa’ya kazandıracağım. Bursa’yı şok edeceğim” demişti.

Aradan geçen süre içinde 750 dönümün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini açıklayınca, ben de “Alinur Aktaş Bursa’yı gerçekten şok etti” diye yazmıştım.

 **** 
Neyse, biz ifademizi verdik.

Bundan sonra top savcıda…

Ama savcının işi de zor, burada siyasal bir konu yok, bir hakaret asla yok; Bursa’nın bir yeşil alanının yazıyla savunması var.

Aslında Alinur Aktaş da burada bir suç unsuru olmadığını biliyor ama amaç yazarı yıldırmak, gözünü korkutmak, yeni yazıların önünü kesmek…
 **** 
Bugünlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kovid-19 gibi bir belaya yakalandı.

Ne olursa olsun ‘Ölümle burun buruna gelme’ durumu ortaya çıktı.

Allah şifa versin kuşkusuz ama her canlı koltuktan kalkmayı, bir gün eski olmayı tadacaktır.

Başkan Aktaş, Yunuseli’nde Bursa’nın göz bebeği bu araziyi çocuklarımıza kazandırarak, baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakabilir.

Gün gelir, havalimanının imara açılmasını isteyenler, bu konuda talimat verenler arka planda işlerini tıkır tıkır yürütürken, Alinur Aktaş’ı metal yorgunu diye kenara alabilirler.

İşte o pişmanlık günü gelmeden direnmeyi, hayır demeyi bilmek lazım.
 **** 
Bu yazının dipnotu: Demokrasi ve Uzlaşma Grubumuz da Kovid-19’dan nasibini alıyor. İbrahim Erdoğan, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Güney Özkılınç Kovid geçirdi. Gıyasettin Bingöl ayağa kalktı, normale dönmek üzere, Erdal Akaltun Acıbadem’de tedaviye devam ediyor. Hepsine geçmiş olsun diyorum!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.