Ballıkaya’lılarda özel orman tedirginliği

Köylüler imza toplamaya başladı ve projede değişiklik yapılmasını istiyor!

Ballıkaya’lılarda özel orman tedirginliği

Karacabey Ballıkaya Köyünde, devletin 530 dönümlük alanda özel ağaçlandırma yapmak istemesi köylüleri birbirine düşürdü.
Projenin özüne karşı olmadıklarını belirten köylüler, yapılacak çalışma hakkında ayrıntılı bilgi verilmemesinden dolayı rahatsız olduklarını vurguladılar. Projede değişiklik yapılmasını isteyen Ballıkaya’lılar, çam fıstığı ağaçlandırmasının 530 dönümlük bir araziyi kapsadığını, oysa Göktepe Mevkii’nin 5 yıl sonra devreye girmesi gerektiğini ileri sürdüler.


Çiftçilik ve hayvancılığın yanı sıra yüksek geliri olan çam fıstığının köye olumlu katkı getireceğine inandıklarını belirten köylüler, Göktepe Mevkii’ndeki meşelik alanın bozulmasını istemiyor.
İmza kampanyası başlatan köylüler Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Karacabey Kaymakamlığı’na projenin değiştirilmesi için başvuru yapacaklarını belirtti. Ballıkaya Köyü’ndeki 16 haneden 10’u projede değişiklik yapılmasını istiyor.
Köylüler “Devletin köyümüze gelir kaynağı getireceğini düşünerek hazırladığı bu projenin özüne karşı değiliz. Göktepe Mevkii 200 dönümlük alanıyla bu projenin içinde bulunuyor. Projede değişiklik yapılarak Göktepe Mevkii meşelik alanının korunması gerekir. Köylünün mağdur olmaması için burası en azından 5 yıl sonra ağaçlandırılabilir. İki aşamalı çalışmayla yapılacak projeye karşı değiliz” diye konuştu.
KONSENSÜS SAĞLANABİLİR
Ballıkaya’da inceleme yapan Bursa Orman Mühendisleri Odası Başkanı İmdat Demir ile GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen ortak bir konsensüs sağlanabileceğini dile getirdi.
Köylülerin kendi aralarında uzlaşma sağlaması gerektiğine dikkat çeken Önürmen ve Demir özel ağaçlandırmanın katliam yapılmadan gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.