Balıkçılar 1 Eylül’ü iple çekiyor!..

Balıkçılar 1 Eylül’ü iple çekiyor!..
*Yeniköy’lü balıkçılar, ekmeğini kazandıkları denizlere açılmayı büyük bir sabırsızlıkla bekliyor…
Yeniköy’lü balıkçılar, ekmeğini kazandıkları denizlere açılmayı büyük bir sabırsızlıkla bekliyor… 1 Eylül’de başlayacak olan balık avlanma sezonu için yoğun bir şekilde hazırlanan balıkçılar, bir yandan balık ağlarını tamir ederken, diğer yandan da motorlarının bakımlarını gerçekleştiriyor. Tek ümitleri bereketli bir sezon yaşamak.
Türk denizlerinde balıkların üremesi amacıyla uygulanan balık avlama yasağı 1 Eylül’de sona erecek. Bu yıl küresel ısınmanın denizleri de etkilemesiyle birlikte 1 Mayıs’ta başlaması gereken yasak 15 gün öne çekilerek 15 Nisan’a alınmıştı.
4.5 aylık yasağın ardından balıkçılar yeniden denizlere açılacak ve balık sezonu başlayacak.
Yeniköy’lü balıkçılar da yasağın bitmesine kısa bir süre kala hazırlıklarına hız verdi. Balıkçılık açısından oldukça önemli bir konumda bulunan Yeniköy’de, tekneler 1 Eylül’de başlayacakları ve 8 ay sürecek olan av sezonuna büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Teknelerin artık son kontrolleri yapılırken, balık ağları da tekrar gözden geçiriliyor. Sezonu büyük bir sabırsızlıkla bekleyen ve bütün hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar da kısmetlerini aramak için denize açılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.