Balaban gidiyor, Yurtsever geliyor!
Kaymakam atamaları belli oldu:
Karacabey’e 2006 yılının Mayıs ayında İzmir’in Tire ilçesinden gelen Kaymakam Dursun Balaban, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Kaymakamlığına atandı. Karacabey Kaymakamlığına ise, Afyonkarahisar’ın Dinar İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtsever getirildi.
İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcılığı ve kaymakamlıklara yaptığı atamalar Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. 657 Sayılı Kanun ile 2451 sayılı Kanunu'nun hükümleri gereğince 446 vali yardımcısı, kaymakam ve kaymakam adaylarının yeni görev yerleri belirlendi.
Karacabey’e 2006 yılının Mayıs ayında İzmir’in Tire ilçesinden gelen Kaymakam Dursun Balaban, Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar Kaymakamlığına atandı. Balaban’ın Ramazan Bayramı’nın ardından ilçeden ayrılacağı bildirildi.
Karacabey’in yeni Kaymakamı ise, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinden gelecek olan Ahmet Yurtsever oldu. Yeni Kaymakam Yurtsever’in de Ağustos sonuna kadar Karacabey’deki görevine başlayacağı öğrenildi.
Ahmet Yurtsever kimdir?
Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtsever, 1968 yılında Ankara'nın Kalecik ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale'de tamamlayan Yurtsever, liseyi Çanakkale Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesinde 1985 yılında yatılı olarak bitirdi. Yurtsever, 1989 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
1990 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Kaymakam adaylığına başlayan Ahmet Yurtsever, 3 yıl süren Kaymakam adaylığı sürecinden sonra Sinop'un Erfelek ilçesine atandı.
Sonra sırasıyla Rize-Çamlıhemşin, Ağrı-Patnos ilçelerinde Kaymakamlık, Sivas’ta Vali Yardımcılığı, Osmaniye-Düziçi Kaymakamlığı yapan Yurtsever, 2007 yılından bu yana Afyonkarahisar-Dinar İlçe Kaymakamı olarak görev yapıyordu. İyi derecede İngilizce bilen Kaymakam Yurtsever, evli ve 3 çocuk babasıdır.