BAKAP günü kurtarma projesidir!

Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer, Başkan Koç’un gerçekçi olmadığını söyledi:
BAKAP günü kurtarma projesidir!
Karacabey MHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer, Ergün Koç’un BAKAB’la çöpten kurtulma projesinin günü kurtarmak adına yapılmış içi boş bir söylem olduğunu iddia etti.
Özer, çöp sorununun akılcı projelerle çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, Koç’un yönetimdeki başarısızlığını örtmek için her fırsatta günü kurtarmak adına hamleler yaptığını dile getirdi. Özer, “Başkan Koç’un yerel gazetelerde yayınlanan ‘Bandırma Belediyeler Birliği’ hakkındaki açıklamalarına şaşırmamak elde değil. Başkan bu yöntemi sık sık kullanıyor. Sıkışınca, işler istediği gibi olmayınca başlıyor, “Karacabey’e hizmet etmeme kimse engel olamaz” veya “Benim başarılı görünmeme engel olmak için önüme engeller konuluyor” diye feryat etmeye. Koç’a kimsenin engel olduğu yok. Karacabey hepimizin. Akılcı ve doğru yatırımları her zaman destekliyoruz.
“Çöp sorununu çözüyorum” diye 50 kilometre ötedeki ilçelerle ortaklık kurmaya çalışırsanız, buna akılcı yatırım diyemezsiniz. Ayrıca bu birliği oluşturma çalışmaları en az 2 ay önce başladı. Her zaman olduğu gibi yine son dakika kararlarıyla böyle önemli bir konuda meclisi oldu-bittiye getirip yetki istenmesi hiç de inandırıcı değil.
Eylül ayı meclis toplantısında söz konusu gündem maddesi hakkında olumsuz konuşunca tepki aldım. Bazı meclis üyesi arkadaşlarımız da, kendi ilçe sınırlarımız içinde aynı tesisi kurmak için Belediye’nin tapulu arazisine ÇED raporu alınamadığını dile getirdiler. İddia ediyorum, söz konusu yer ve tesis için ilgili bakanlığın önüne kapsamlı bir proje koyamazsanız tabi ki izin alamazsınız.
Öncelikle söz konusu olan sadece depolama alanı değil. Asıl çözüm geri dönüşümlü materyallerin ayrışma yöntemiyle ekonomiye kazandırılmasıdır. Gerekli önlemlerin taahhüt altına alınacağı bir projeyle bu güzel tesis Karacabey’e kazandırılabilir. Bu tür tesisler için Avrupa Birliği destekli, Çevre Bakanlığı hibe fonları var. Böylece Belediye’nin kasasından para çıkmadan çöp sorunu çözülebilir. Bunu en iyi Başkan Koç’un bilmesi gerekir. Ne de olsa Teşvikler Daire Başkanlığı kökenlidir. Ama Koç, nedense hep kolaycılığı ve günü kurtarma yöntemlerini seçiyor. Geçici tedbirleri bize ve Karacabeylilere çözüm diye yutturmaya çalışıyor. Koç’un vaat ettikleriyle; yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları hiç bağdaşmıyor” dedi.
Koç’un hayal dünyasında dolaştığını belirten Özer, Belediye’nin çöp sorununu kökünden çözümleyebilecek çok ekonomik bir proje için 40 dönüm yer aldığını, bu konuda çalışma yapılmasının ise daha inandırıcı olacağını ileri sürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.