Avrupa İşletmeler Ağı Projesi İmzalandı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bursa Merkez Müdürlüğü Arasında Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Protokolü İmzalandı.

Avrupa Birliği’nin COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği) Programı kapsamında oluşturulan dünyadaki en büyük iş ağı olan, 50’den fazla ülkede 600 civarında KOBİ’lere destek amaçlı kuruluşların birbirine bağlandığı bir proje olan Avrupa İşletmeler Ağı; KOBİ’lerin bilgiye erişiminin kolaylaştırılması, geliştirdiği teknolojinin pazarlanması ya da ihtiyaç duyduğu teknolojilere erişmede yardım sağlanması için hizmet vermektedir.

Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında Türkiye’de 11 konsorsiyum hizmet vermekte olup, Bursa ve çevre illerin yer aldığı Doğu Marmara Bölgesinde KOSGEB Bursa Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde oluşturulan East Marmara Network konsorsiyumu ile proje faaliyetleri sürdürülmektedir. 2017-18 döneminde bölgemizde 1 milyon Euro bütçesi olan projenin devamına yönelik AB Komisyonu ve KOSGEB Bursa Merkez Müdürlüğü arasında 2020 yılına kadar çerçeve anlaşması yapılmıştır.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Erkan Güngör tarafından yapılan açıklamada; “KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü çerçevesinde Karacabey’de faaliyet gösteren KOBİ’ler; Dış Ticaret, Pazarlama, İnovasyon Yönetimi, AB Projeleri Yazımı gibi eğitimlere ücretsiz olarak katılabilecek, Dünya’nın birçok ülkesinden gönderilen ticari ya da teknolojik işbirliği tekliflerine ulaşabilecek, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yurt dışı iş gezilerinde ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleştirebileceklerdir. Odamızda bu kapsamda bir iletişim noktası oluşturulacak ve KOBİ’lerimize yerinden hizmet sunulacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.