ATA’YA MİNNETLE

CHP’liler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı STK’larla beraber kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nca Eğitim-İş Bursa ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubeleri başta olmak üzere STK’ların da katılımıyla düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Yürüyüşü’nde büyük coşku yaşandı.

Yürüyüşün ardından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Setbaşı’ndan başlayan ve Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Büyükşehir belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Anadolu’nun harap ve bitap düştüğü bir dönemde, bu ülkenin küllerinden laik ve aydınlık bir ülke kuran TBMM’nin 102’nci kuruluş yıldönümünü kutlarken, bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” dedi.
STK’lar adına konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy da “23 Nisan ulusun elinden zorla alınmak istenen ulusal egemenliğin yüzyıllar sonra tekrar geri alındığı günün yıldönümüdür” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.