Anız yangını korkuttu

Anız yangını korkuttu
Karacabey Sultaniye yakınlarında önceki gün çıkan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılırken korku dolu saatler yaşattı.
Kısa sürede büyüyen yangında tarım arazileri ile dere kenarındaki ağaçlar kül oldu. Belediyesi itfaiyesiyle ve Orman Bölge Şefliğinin müdahale ettiği yangın 5 saat içinde kontrol altına alındı. Yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 hektar tarım alanıyla dere kenarındaki 5 dönümlük ağaçlık zarar gördü.
Çiftçileri uyaran yetkililer, anızların yakılmamasını istedi. Çiftçilerin genelde hububat hasadından sonra anız yaktığını belirten Tarım Müdürlüğü yetkilileri Anız yakmak yasal değildir. Anız yakanlar ağır para cezası ve hapis cezası ile cezalandırılıyor. Bu nedenle çiftçimizin anız yangınlarından kaçınmasını istiyoruz. Anız yangınları toprağa büyük zarar veriyor. Yangınlar, topraktaki organik maddeleri yok ediyor.
Verim düşüyor. Ayrıca yangınlarla birlikte faydalı böcekler de yandığı için süne dediğimiz zararlı böcekler ve keneler çoğalıyor. Süne zararına uğrayan hububat ise değerinin çok altında satıldığı için çiftçimizin büyük zarara uğraması kaçınılmaz oluyor.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.