ANAP’lı Belediye Meclis Üyesi Şaban Önen’in düzeltme yazısı

ANAP’lı Belediye Meclis Üyesi Şaban Önen’in düzeltme yazısı:


Meltem Gazetesi
Yazı İşleri Müdürlüğü’ne
14 Mayıs 2007 tarih ve 8901 sayılı gazetenizde, “Başkan Vekilliği Enflasyonu” başlığıyla yayınlanan haberde, Karacabey Ak Parti Belediye Meclisi Üyesi Sayın Kemal Çeltik’in şahsıma yönelik eleştiri, itham ve sözleri iftiraya dönüşmüştür. Gerçek dışı ifadeler kullanan, plaket törenindeki plaketlerin kime ve hangi nedenle verildiğini araştırmadan böyle bir eleştiri ve haberin yayınlanması oldukça üzücüdür. Çeltik’in açıklamaları ve haksız ifadeleri, Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi adına bir talihsizliktir.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu’nda 25 Nisan 2007 Çarşamba günü düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki kutlama programında bir plaket töreni sahnesi yaşanmıştır.
Bu olayla ilgili ifadeler ne yazık ki Sayın Kemal Çeltik tarafından tamamen değişik olarak basın aracılığıyla halkımıza yansıtılmıştır. Konuyla ilgili gerçekleri sizlere aşağıda maddeler halinde açıklıyor ve cevap hakkımın aynı sütunda kullanılması dileğiyle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
1)Karacabey Belediyesi adına Kültür Komisyonu tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında. Belediyemizin “Kardeş Şehir” olarak çağırdığı, Bulgaristan’ın Sopot ilçesinden gelen öğrenciler için Ömer Matlı İlköğretim Okulu ev sahipliği görevini üstlenmiş ve konuk öğrenciler, bu okuldaki bazı öğrenci aileleri tarafından günlerce ağırlanmıştır. Okulun bu anlamlı davranışı karşısında Karacabey Belediyesi olarak 23 Nisan 2007 Pazartesi günü akşamı İlçemiz Atatürk Spor Salonu’ndaki törende, Okul Müdürü Sayın Erol PARİK’e belediyemizin plaketi takdim edilmiştir.
2)Okul Müdürü Sayın PARİK’in teklifi üzerine Belediyece hazırlanan aynı plaket 25 Nisan 2007 tarihinde okul bahçesinde düzenlenen törende Belediye Başkanlığı adına bir kez daha Sayın PARİK’e takdim edilmiştir. Söz konusu tören günü. Belediye Başkanı Ergün KOÇ’un yoğun iş programı nedeniyle. Belediye adına plaketi takdim etme görevi tarafımdan istenmiş ve Kültür Komisyonu Başkanı olarak. Belediye Başkanımız Sayın Ergün KOÇ’u temsilen, kendisi adına bu plaketi okul Müdürü Sayın Erol PARİK’e ikinci kez takdim ettim. Bu sırada, konuyu öğrenme gereğini bile duymadan Belediye Meclis Üyesi Kemal ÇELTİK tören mahallini terk etmiştir.
3)Şahsımla ilgili bu beyan öncesinde, Sayın Kemal ÇELTİK ile hukuki aşamada bulunan bir davamızda yargı sürecinde olup, konuşmayı ve cevap vermeyi uygun bulmuyorum.
4)Yukarıda anlattığım konular tamamen gerçektir. Olayın yaşandığı okulun yetkililerinden de bilgi alınabilir. Sayın Kemal ÇELTİK’in iddia ettiği gibi. Başkanımız Sayın Ergün KOÇ adına plaket almadım, tam tersine, kendilerini temsilen plaket verdim. Olayın niye çarpıtıldığı ve yanlış biçimde abartıldığının takdirini de saygıdeğer kamuoyuna bırakıyorum.
Şaban ÖNEN
Karacabey Belediye Meclis Üyesi
Kültür Komisyon Başkanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.